Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 09:01

Ετοιμος ο νέος δρόμος από Αλλαγή έως Θουρία - To μόνο που μένει είναι ποιος θα κόψει την κορδέλα

Γράφτηκε από τον
Ετοιμος ο νέος δρόμος από Αλλαγή έως Θουρία - To μόνο που μένει είναι ποιος θα κόψει την κορδέλα

Από τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη εξαρτάται ο χρόνος παράδοσης του αυτοκινητόδρομου στη Μεσσηνία, από το νέο κόμβο της Αλλαγής έως τον κόμβο της Θουρίας, στο "Πράκτικερ". Ο δρόμος είναι έτοιμος ακόμα και σήμερα να δοθεί στην κυκλοφορία, καθώς την Παρασκευή τοποθετούνταν τα τελευταία στηθαία ασφαλείας και γέμιζε με χώμα η διαχωριστική νησίδα στο ύψος της Θουρίας, πάνω από τη γέφυρα στο δρόμο Θουρίας – Μικρομάνης.

Η μοναδική εκκρεμότητα είναι η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με το δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό, κοντά στη διασταύρωση της Οιχαλίας. Εργασίες που θα χρειαστούν 4 – 5 ημέρες, γι' αυτό κι εκτιμάται ότι πιθανότερη ημερομηνία παράδοσης είναι η εβδομάδα από 2 έως 6 Ιουλίου. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να γίνει και η επιθεώρηση των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου με επικεφαλής το Γιάννη Καρνέση, προκειμένου να βεβαιώσουν την ολοκλήρωση του έργου και να εισηγηθούν την παράδοσή του από τον υπουργό. Εκτιμάται ότι ο αυτοκινητόδρομος θα δοθεί χωρίς τη λειτουργία των διοδίων στο ύψος του Πηδήματος, μέχρι να παραδοθεί το πολύπαθο Παραδείσια – Τσακώνα.
Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία και η οδός σύνδεσης με το δρόμο Ασπρόχωμα – Μεσσήνη, κοντά στο αεροδρόμιο, αμέσως μετά το βενζινάδικο.
Το ζητούμενο και το πιο σημαντικό με το οποίο οφείλει να ασχοληθεί άμεσα ο κ. Χατζηδάκης, είναι η επιτάχυνση των εργασιών με την έγκριση της κατασκευής της παράκαμψης στο Παραδείσια – Τσακώνα, ώστε το τμήμα – γεφύρι της Αρτας που έχει καθυστερήσει και πάλι, να παραδοθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

 


NEWSLETTER