Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 08:46

Μετά του Αγίου Πνεύματος εργασίες στον κόμβο “Φωτεινή”

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Μετά του Αγίου Πνεύματος εργασίες στον κόμβο “Φωτεινή”

 

Από την επομένη του Αγίου Πνεύματος, την Τρίτη 18 Ιουνίου ο εργολάβος θα ξαναμπεί στο έργο του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, στη διασταύρωση Λακωνικής - Ναυαρίνου και δρόμου της Μάνης, με στόχο να τον παραδώσει στην κυκλοφορία πριν τις 20 Ιουλίου.

Ο εργολάβος προγραμματίζει να εντείνει τις εργασίες του για 3 και κάτι εβδομάδες, ώστε να προλάβει την κορύφωση της τουριστικής περιόδου και ο κόμβος να κυκλοφορείται χωρίς να προκαλεί προβλήματα στην κίνηση από και προς την Καλαμάτα και τη Μάνη, που θα αυξηθεί από τις 20 Ιουλίου έως και μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Το έργο του κόμβου έχει πάει αρκετά πίσω και ο πιο σημαντικός λόγος είναι η καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών από τον εργολάβο του ΟΤΕ, για τη μετακίνηση των δικτύων. Εργασίες που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί και τη μεγαλύτερη ευθύνη γι’ αυτό έχει η απερχόμενη περιφερειακή αρχή, η οποία άργησε να (προ)πληρώσει τον ΟΤΕ.

Να αναφέρουμε ότι ο κυκλικός κόμβος πρόκειται να διαμορφωθεί στο σημείο που συναντώνται η Λακωνικής και η Ναυαρίνου και η διάμετρός του θα είναι 20 μέτρα, έτσι ώστε τα οχήματα απ’ όλες τις κατευθύνσεις να κόβουν ταχύτητα. Με το έργο δημιουργούνται πεζοδρόμια πλάτους 2,5 μέτρων και ασφαλής είσοδος - έξοδος στο “Φωτεινή”.

Το έργο που επιβλέπει η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, έχει ανάδοχο την κοινοπραξία Αφοί Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε. - Μαρία Αναστασοπούλου και υλοποιείται με έκπτωση 47,26%.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER