Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 21:07

Τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει ξανά το αντιπλημμυρικό από Νοσοκομείο έως Αντικάλαμο

Γράφτηκε από τον
Τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει ξανά το αντιπλημμυρικό από Νοσοκομείο έως Αντικάλαμο

Μετά την κορύφωση της φετινής τουριστικής περιόδου, γύρω στις 20 με 30 Αυγούστου, αναμένεται να ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες του δεύτερου αντιπλημμυρικού έργου από το Νοσοκομείο Καλαμάτας έως τον Αντικάλαμο και να μπουν στον παλιό εθνικό δρόμο.

Αυτό μας πληροφόρησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Μπασακίδης για το συγκεκριμένο σημαντικό έργο, που υλοποιείται με εργολαβία της Επιχείρησης και με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο κ. Μπασακίδης εξήγησε ότι αυτό επελέγη λόγω της μεγάλης κίνησης στον εθνικό δρόμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Με τις εργασίες στον εθνικό δρόμο, η κυκλοφορία θα διεξάγεται σ’ αυτόν μόνο προς την έξοδο, από την Καλαμάτα προς το Νοσοκομείο και τη Θουρία, ενώ προς Καλαμάτα θα γίνεται είτε μέσω του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου είτε μέσω του δρόμου (της ευθείας) από τη Μεσσήνη.

Να υπενθυμίσουμε ότι για το έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, ανάδοχος είναι η εταιρεία Sicap με έκπτωση 53,93%.

Το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο στον παλιό εθνικό δρόμο, από τη Θουρία έως το Νοσοκομείο, δεν θα ολοκληρωθεί και θα λειτουργήσει μισό για σημαντική χρονική περίοδο. Για το έργο αυτό, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τον κ. Μπασακίδη, προχωράει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων για να φτιαχτεί αναγκαίο χαντάκι απορροής, δυτικά του εθνικού δρόμου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επεσήμανε και πάλι πως το έργο αυτό δεν θα ολοκληρωθεί από την υφιστάμενη εργολαβία, καθώς το κομμάτι του “Μορέα” (πολύ δύσκολο, που παραμένει σε εκκρεμότητα) έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί με ξεχωριστή εργολαβία, η οποία θα περιλαμβάνει επιπλέον τον νέο αγωγό μεταφοράς νερού Φ800 από το Πήδημα και το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων της Θουρίας. Εργολαβία που δεν έχει ακόμα δημοπρατηθεί και στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινήσει να υλοποιείται προς το τέλος του 2020.

Για το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο προϋπολογισμού 2.952.000 ευρώ, ανάδοχος είναι η εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, με έκπτωση 53,5%.

Γ.Σ.


NEWSLETTER