Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 04:46

Ενώ ξεκινούν τα έργα μπροστά από τις καφετέριες: Δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Αριστομένους

Γράφτηκε από την
Ενώ ξεκινούν τα έργα μπροστά από τις καφετέριες: Δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Αριστομένους

Στην κυκλοφορία δόθηκε χθες το μεσημέρι μετά από αρκετές εβδομάδες η οδός Αριστομένους. Μετά την ολοκλήρωση της υπόγειας τοποθέτησης των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και των οπτικών ινών και φυσικά της ασφαλτόστρωσης, η κεντρική οδός της μεσσηνιακής πρωτεύουσας τέθηκε εκ νέου στη διάθεση των πολιτών. Παράλληλα με την ολοκλήρωση των εργασιών επί της οδού, σύντομα θα αλλάξει και πάλι κατεύθυνση η Σιδηροδρομικού Σταθμού. Αυτό θα γίνει πάντως όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του εργοταξίου στο τμήμα μεταξύ των οδών Γιατράκου και Κροντήρη, που πλέον εντάσσεται στο χώρο της πλατείας. Επιπλέον σύμφωνα με τον υπεύθυνο για το κυκλοφοριακό Θανάση Βασιλόπουλο πολύ σύντομα θα λειτουργήσουν και πάλι οι πιάτσες των ταξί στις οδούς Γεωργούλη και Βαλαωρίτου που είχαν μετακινηθεί λόγω των έργων. Οπως σημείωσε πάντως ο κ. Βασιλόπουλος η πιάτσα που λειτούργησε πρόσφατα στην οδό Φραντζή θα παραμείνει στο σημείο.
Αύριο αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσουν εργασίες και στο εσωτερικό τμήμα της πλατείας μπροστά από τις καφετέριες. Συγκεκριμένα οι εργασίες θα ξεκινήσουν πρώτα στο τμήμα μπροστά από την καφετέρια “Αθανασίου” και το πρώην καφενείο “Μούστου”. Για το σκοπό αυτό χθες ξεκίνησαν εργασίες απομάκρυνσης των τραπεζοκαθισμάτων και των σιδερένιων υπαίθριων κατασκευών από την πρώτη καφετέρια. Οι συγκεκριμένες εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου ένα μήνα.
Οσον αφορά τη συνολική πρόοδο του έργο ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Χρίστος Ριζάς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας θα παραδοθεί στο τέλος του χρόνου, αν και το χρονοδιάγραμμα βάσει της μελέτης είναι για τον Απρίλιο του 2013. Τόνισε πάντως ότι πλέον το κύριο βάρος πέφτει στο νότιο τμήμα της πλατείας, ενώ όσον αφορά το βόρειο τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η πλακόστρωση με προτεραιότητα με... εντολή δημάρχου στον ποδηλατόδρομο.


Δ.Πλ.


NEWSLETTER