Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 09:11

Την Παρασκευή... κληρώνει για την παράδοση του δρόμου

Γράφτηκε από την
Την Παρασκευή... κληρώνει για την παράδοση του δρόμου


Την Παρασκευή θα ξεκαθαρίσει πότε ακριβώς (τη Δευτέρα 16 ή την Τρίτη 17 Ιουλίου ή ακόμα και 1-2 μέρες αργότερα) θα παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος στα όρια της Μεσσηνίας, από την Αλλαγή έως τη Θουρία. Για το πολύπαθο και σημαντικό τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμα τα ζητήματα των εγκρίσεων για την κατασκευή της παράκαμψης, αν και το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών επιδιώκει ο δρόμος να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί μέσα στον Αύγουστο. Στόχος που με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται πολύ δύσκολος, αν όχι αδύνατος.
Για το δρόμο στη Μεσσηνία, το υπουργείο περιμένει το "Μορέα" να ολοκληρώσει τις εργασίες, τις τελευταίες εκκρεμότητες που αφορούν στηθαία ασφαλείας και διαγράμμιση, αλλά και τα φανάρια στο ύψος του Praktiker, στην είσοδο κι έξοδο του νέου δρόμου. Και όπως μας βεβαίωσε στέλεχος του υπουργείου, «ο δρόμος των 23 χιλιομέτρων θα παραδοθεί αν είναι καθ' όλα έτοιμος. Οποτε είναι, έστω και 1-2 ημέρες μετά τη Δευτέρα - Τρίτη».
Από την πλευρά του ο "Μορέας" περιμένει κλιμάκιο του υπουργείου για την επιθεώρηση και τον τελευταίο έλεγχο μέσα στην εβδομάδα, και στελέχη του αναφέρουν πως απαιτούνται υπογραφές.
Στο Παραδείσια - Τσακώνα η παράκαμψη προχωράει, αλλά μέχρι τις εργασίες που δεν έχουν μεγάλο κόστος (χωματουργικά - αποχέτευση). Οι εργασίες για την κατασκευή της θα ενταθούν όταν δοθεί το "πράσινο φως" από την πολιτική ηγεσία. Το υπόλοιπο έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, δουλεύεται εντατικά σε αρκετά μέτωπα (ασφαλτοστρώσεις, στηθαία, περίφραξη) αν και ακόμα η ΔΕΗ δεν έχει εγκαταστήσει το ρεύμα.
«Καταβάλλονται προσπάθειες η παράκαμψη να τελειώσει και ο δρόμος να παραδοθεί μέσα στον Αύγουστο», παρατήρησε στέλεχος του υπουργείου και ξεκαθάρισε ότι η παράκαμψη θα κατασκευαστεί.
Γ.Σ.


NEWSLETTER