Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 13:26

Ενεργειακή αναβάθμιση στο κτήριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ενεργειακή αναβάθμιση στο κτήριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας

Στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), εντάχθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, με συνολική δημόσια δαπάνη 390.000 ευρώ, με απόφαση του περιφερειάρχη Π. Τατούλη.

Οπως επισημαίνεται στην απόφαση, η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου θα επιτευχθεί με τις ακόλουθες εργασίες: Εσωτερική θερμομόνωση της τοιχοποιίας στη βορειοανατολική, βορειοδυτική και νοτιοδυτική πλευρά του κτηρίου. Θερμομόνωση του δώματος. Αντικαταστάσεις: Ολων των κουφωμάτων. Του υπάρχοντος λέβητα με νέας τεχνολογίας λέβητα πετρελαίου με συμπύκνωση καυσαερίων. Των υπαρχουσών κλιματιστικών μονάδων από νέες μονάδες inventer, σύμφωνες με τον κανονισμό 626/2011/ΕΕ (περί ενεργειακής ετικέτας). Του συνόλου των φωτιστικών από νέα, τεχνολογίας LED.

Αναφέρεται, επίσης, ότι “το κτήριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής βρίσκεται εντός των ορίων του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, το οποίο είναι μία από τις δύο υποπεριοχές εστίασης της εγκεκριμένης ΣΒΑΑ του Δήμου Καλαμάτας. Ενας από τους ειδικούς στόχους της ΣΒΑΑ είναι και αυτός της βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης, στον οποίο προβλέπεται να ενταχθούν δράσεις σχετικές με την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων”.


NEWSLETTER