Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 19:44

Απλήρωτοι ακόμα πολλοί ιδιοκτήτες γης για τον περιφερειακό της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Απλήρωτοι ακόμα πολλοί ιδιοκτήτες γης για τον περιφερειακό της Καλαμάτας

 

Απλήρωτοι παραμένουν πολλοί ιδιοκτήτες γης, των οποίων οι ιδιοκτησίες απαλλοτριώθηκαν προκειμένου να κατασκευαστεί ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος της Καλαμάτας.

Και αυτό παρότι η απόφαση του Πολυμελούς Εφετείου Καλαμάτας για τις απαλλοτριώσεις, για την οριστική τιμή μονάδας εκδόθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και καθαρογράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Στις αρχές Ιουνίου, μάλιστα, με απόφασή της η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών αναγνώρισε “τη δαπάνη ποσού 2.420.553,37 ευρώ, που θα πρέπει να κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Αθηνών με την έκδοση ισόποσου γραμματίου παρακαταθήκης υπέρ των φερομένων ως δικαιούχων της αποζημίωσης που έχει καθοριστεί για τα ακίνητα που απαλλοτριώθηκαν”. Μάλιστα, παρακαλούσε την ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ του υπουργείου “για την υλοποίηση της παρακατάθεσης, προκειμένου να εκδοθεί το γραμμάτιο παρακαταθήκης το οποίο αποτελεί συστατικό στοιχείο της ειδοποίησης του υπουργείου μας ότι έγινε η παρακατάθεση των αποζημιώσεων”.

Σε χθεσινή μας επικοινωνία με την υπηρεσία αυτή του υπουργείου μάς ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο και πως έχουν ζητήσει να γίνει η πίστωση, η χρηματοδότηση από τη Διεύθυνση Οικονομικού του υπουργείου και περιμένουν ακόμα την απάντηση.

Γ.Σ.


NEWSLETTER