Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 09:01

Με απευθείας ανάθεση τα έργα στο λιμάνι Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Με απευθείας ανάθεση τα έργα στο λιμάνι Κυπαρισσίας

 

Σε απευθείας διαπραγμάτευση με τρεις εταιρείες θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας η θύελλα του περσινού φθινοπώρου, προϋπολογισμού 2.425.000 ευρώ.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε, κατά πλειοψηφία, στην πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, μειοψηφούντων των Νίκου Πατσαρίνου, Νίκου Γόντικα και Παναγιώτη Γκανά. Το έργο, ειδικότερα, αφορά αφ’ ενός την αποκατάσταση των ζημιών στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού της τριφυλιακής πρωτεύουσας και αφ’ ετέρου την απομάκρυνση των προσχώσεων από τη λιμενολεκάνη, κατάσταση που προέκυψε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, το τριήμερο 28 με 30 του μήνα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε στην ίδια συνεδρίαση, ο νόμος δίνει το δικαίωμα για απευθείας διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, όταν σε περιπτώσεις “κατεπείγουσας ανάγκης, οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα για την αναθέτουσα αρχή, δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή ανταγωνιστικές διαδικασίες με διαπραγμάτευση”.

Η περιοχή του Δήμου Τριφυλίας έκτοτε τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία παρατάθηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ενώ με πρόσφατο έγγραφό του -στις 17 του φετινού Ιουλίου- ο δήμος έχει ζητήσει επιπλέον παράταση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι η έντονη κακοκαιρία στην περιοχή της Κυπαρισσίας πέρυσι τον Σεπτέμβριο είχε ως συνέπεια, μεταξύ άλλων, εκτεταμένες φθορές στη στρώση θωράκισης του παλαιού προσήνεμου μόλου.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου τονίστηκε, επιπλέον, ότι “είναι ανάγκη να πραγματοποιηθούν κατεπείγουσες εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι της Κυπαρισσίας στο συγκεκριμένο τμήμα, αλλά και για να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές στην εκτεθειμένη από τα έντονα κυματικά φορτία λιμενική εγκατάσταση”.


NEWSLETTER