Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 10:29

Στο Δήμο Μεσσήνης η μελέτη της χάραξης: Σήμερα ενημέρωση για Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον

 

Από επίσημα χείλη ήλθε χθες η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της “Ε” ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει στα χέρια του τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο βελτίωσης του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος και ανακατασκευής του υφιστάμενου δρόμου.

Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η εφημερίδα με την αντιδήμαρχο Γεωργία Παναγοπούλου, η τελευταία έκανε γνωστό ότι το υπουργείο Υποδομών έχει αποστείλει ήδη από την 1η Αυγούστου τη μελέτη στον δήμο, απαντώντας έτσι στο σχετικό αίτημα που είχε διατυπώσει η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης την περασμένη άνοιξη.

“Ενα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, πρόεδρος της επιτροπής, ήταν ο λόγος που υπήρξε καθυστέρηση στην κοινοποίηση της μελέτης προς τα μέλη της επιτροπής, τα οποία όμως έχουν κληθεί να την παραλάβουν αύριο (σ.σ. σήμερα Τετάρτη)” δήλωσε η αντιδήμαρχος στην “Ε”. Η Γ. Παναγοπούλου πρόσθεσε ότι μετά την ενημέρωση των μελών της επιτροπής, αυτή θα συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να γίνει και η τυπική παραλαβή της, αν και -όπως σημείωσε- ο ρόλος της επιτροπής είναι πλέον τυπικός, δεδομένου ότι από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή, η οποία και θα χειριστεί πλέον το θέμα. Οπως είπε, σε γενικές γραμμές η μελέτη προβλέπει δρόμο με δύο κατευθύνσεις στην ευθεία Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, πάνω και κάτω από τη σιδηροδρομική γραμμή, νέα γέφυρα στον Πάμισο νότια της υφιστάμενης και παρακάμψεις της Μεσσήνης και της Βελίκας.

Από την πλευρά του ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, με τον οποίον επίσης επικοινώνησε χθες η “Ε”, δήλωσε ότι η καθυστερημένη παραλαβή της επίμαχης μελέτης επιβεβαιώνει, επί της ουσίας, ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή είχε γνώση της εκ των προτέρων. Υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος και οι σύμβουλοι της σημερινής μειοψηφίας είχαν αποχωρήσει από την επιτροπή, διαμαρτυρόμενοι για τη μεγάλη καθυστέρηση του υπουργείου. Πρόσθεσε επίσης ότι ως νέα δημοτική αρχή θα ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών να έλθει στη Μεσσήνη εκπρόσωπός του καθώς και εκπρόσωπος των μελετητών, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική και διεξοδική παρουσίαση της μελέτης.

Ο Γ. Αθανασόπουλος σημείωσε, τέλος, ότι από την πλευρά του θα προτείνει -κατά την προ ημερησίας διάταξης διαδικασία της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου-, να δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους δημότες να ενημερωθούν, με τη λειτουργία στο Δημαρχείο ενός προσωρινού γραφείου με έναν υπάλληλο, ο οποίος θα τους επιδεικνύει τη μελέτη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Β.Γ.Μ.