Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 09:01

Συνάντηση με Καραμανλή: Επιμένει ο Νίκας για την παραλιακή χάραξη στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Συνάντηση με Καραμανλή: Επιμένει ο Νίκας για την παραλιακή χάραξη στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

 

 

Την άποψή του για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη που παραμένει σταθερή, υπέρ της παραλιακής χάραξης και κατά της επιλογής της βελτίωσης – ανακατασκευής του υφιστάμενου δρόμου, που φαίνεται να ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση, παρουσίασε χθες στον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαμάτας και νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο νέος περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι σύντομα ο υπουργός θα επισκεφθεί την Πελοπόννησο.

Σε συνάντησή του, στη συνέχεια, με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο κ. Νίκας ζήτησε την παραχώρηση στρατοπέδων στην Τρίπολη, την Κόρινθο και το Ναύπλιο, για τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας, ενώ για την Καλαμάτα συζητήθηκε η παραχώρηση οικοπέδου από το δήμο για την ανέγερση κτηρίου Στρατιωτικού Μουσείου, με την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, ο κ. Νίκας μετέβη χθες στην Αθήνα και είχε τις εξής συναντήσεις:

1) Με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, με τον οποίο συζήτησαν μεγάλα ζητήματα υποδομών που απασχολούν το Δήμο Καλαμάτας, τη Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως είναι το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, το τρένο, οι δρόμοι Καλαμάτας - Ριζομύλου, Ριζομύλου - Πύλου - Μεθώνης και Ριζομύλου - Κορώνης. Επίσης, ο Π. Νίκας ενημέρωσε τον Κ. Καραμανλή για το φυσικό αέριο. Σύντομα ο υπουργός θα επισκεφθεί την Πελοπόννησο.
Σημειώνεται ότι η άποψη του Παναγιώτη Ε. Νίκα για το δρόμο Καλαμάτας - Ριζομύλου - Πύλου - Μεθώνης παραμένει σταθερή.

2) Με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Αντώνιο Οικονόμου, με τους οποίους συζήτησε την παραχώρηση στρατοπέδων στην Τρίπολη, την Κόρινθο και το Ναύπλιο, άμεσα, για τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Την επόμενη εβδομάδα, ο Π. Νίκας θα υποβάλει έγγραφο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με τις ανάγκες της Περιφέρειας σε τετραγωνικά μέτρα κτηριακών εγκαταστάσεων ανά πρωτεύουσα, ώστε να υπογραφεί χρησιδάνειο.

Αναφορικά με την Καλαμάτα, συζητήθηκε η παραχώρηση οικοπέδου από το δήμο για την ανέγερση κτηρίου Στρατιωτικού Μουσείου, με την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχόλια  

+1 # Έργα στην Ελλάδα. 30-08-2019 12:43
Δηλαδή,ένας Νίκας συνιστά πολύχρονη τροχοπέδη για την κατασκευή ενός οδικού άξονα.
Και δεν είναι μόνον αυτό.
Πάντα υπάρχει ένας,όποιος,Νίκ ας,ο οποίος για τους δικούς του λόγους συμβάλλει ώστε να υλοποιείται ένα σοβαρό έργο ανά .. αιώνα !
Πώς να πάει μπροστά αυτός ο τόπος,όταν κάποιοι τον κρατούν με μανία πίσω ;
Σε άλλες χώρες,υποδεέστε ρες,κατά την ευρωπαϊκή και Ελληνική κρίση,ένας άρτιος οδικός άξονας σχεδιάζεται και υλοποιείται σε χρόνο ντε τε.
Φαίνεται ότι μας τρώει ο ψευδεπίγραφος πολιτισμός και η όμοια πρόοδος που για να υλοποιήσουμε ένα έργο, πρέπει να το μηρυκάζουμε επί 100 χρόνια ...
Υ.Γ. Προς την eleftheria.
Είναι γνωστή στους πάντες η,από χρόνια,αμέριστη αγάπη και η στήριξη σας προς το πρόσωπο.
Μή "κόβετε" όμως σχόλια που το αφορούν,γιατί πέραν του ό,τι παραβιάζετε την πρόσφατη ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ηλεκτρονικά έντυπα και τους σε αυτά σχολιασμούς τρίτων,την οποία μάλλον αγνοείτε, οφείλετε,αν επιμείνετε,να αλλάξετε όνομα στο έντυπό σας,γιατί είναι παραπλανητικό.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER