Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 00:17

Κατατέθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στο δρόμο εισόδου της Κορώνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κατατέθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στο δρόμο εισόδου της Κορώνης

Η περιβαλλοντική μελέτη για το έργο της σταθεροποίησης της κατολίσθησης στην είσοδο της Κορώνης κατατέθηκε στη Νομαρχία Μεσσηνίας. Η μελέτη αφορά το δρόμο εισόδου μήκους 228,73 μέτρα και πλάτους 6,20 μέτρα και σύμφωνα μ’ αυτή ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1,9 με 2 εκ. ευρώ. Η υλοποίηση του έργου είναι αρμοδιότητας της αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο καλεί ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους και να υποβάλουν τις τυχόν αντιρρήσεις τους στη μελέτη μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη ενεργό κατολισθητικό φαινόμενο, που εκδηλώνεται έως σήμερα, με αργές μετακινήσεις ερπυστικού τύπου (όπως αποδεικνύεται και από τις μετρήσεις στα εγκατεστημένα κλισιόμετρα). Η κατολίσθηση ενεργοποίησε κατά μήκος της οδού εδαφική μάζα έκτασης της τάξης των 200 μέτρων και πλάτους περίπου 50 μέτρων, από το οδόστρωμα δηλαδή της οδού έως και την ακτή. Η μέγιστη κατακόρυφη υποχώρηση του οδοστρώματος εκτιμάται σε 30 εκατοστά.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή πασσαλοσυστοιχίας με ταυτόχρονη εκτέλεση εκσκαφών αποφόρτισης και διευθέτηση της απορροής των επιφανειακών υδάτων. Ειδικότερα, από την κάτω πλευρά του δρόμου προβλέπεται η κατασκευή συστοιχίας πασσάλων διαμέτρου 1 μέτρου ανά 1,35 και 1,5 μέτρο, σε μήκος 222 μέτρων και σε βάθος 12 και 14 μέτρων. Ανά ομάδα πασσάλων και σε 3 θέσεις ανά 3,40 μέτρα θα τοποθετηθούν προεντεταμένα αγκύρια, συνολικού μήκους 20 μέτρων. Για την ασφαλή και ταχεία απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων προβλέπεται κάτω από την πασσαλοσυστοιχία η κατασκευή τάφρου επιφανειακής απορροής.

Για την ανάγκη υλοποίησης του έργου επισημαίνεται πως «το πρανές στην είσοδο της Κορώνης βρίσκεται σήμερα σε οριακή ισορροπία. Η μη έγκαιρη λήψη των κατάλληλων μέτρων θα δημιουργήσει δυσχέρεια στη μετακίνηση των ανθρώπων και στη διακίνηση των αγαθών από και προς την περιοχή. Οσον αφορά θέματα ασφαλείας θα αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων και η πτώση τεμαχίων εδαφικών μαζών στον υφιστάμενο δρόμο».

Για τα αίτια ενεργοποίησης του φαινομένου της κατολίσθησης αναφέρεται ότι «βασικότερο παράγοντα αποσταθεροποίησης των πρανών αποτελεί η διάβρωση των ακτών από τη δράση των κυματισμών της θάλασσας».

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER