Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 09:33

Στο «Μορέα» η αποκατάσταση της παλιάς εθνικής στο Δερβένι

Γράφτηκε από τον
Στο «Μορέα» η αποκατάσταση της παλιάς εθνικής στο Δερβένι

Ο "Μορέας" αναλαμβάνει και ξεκινάει άμεσα την αποκατάσταση του σοβαρού προβλήματος της κατολίσθησης στον υφιστάμενο εθνικό δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας, στο Δερβένι Αρκαδίας.
Τη σχετική απόφαση που αναμενόταν εδώ και καιρό, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το έργο ανατέθηκε στο "Μορέα", λόγω της αδυναμίας διάθεσης εθνικών πόρων και γιατί ο παραχωρησιούχος έχει ένα λόγο παραπάνω να ενδιαφέρεται να μην αποκοπεί κυκλοφοριακά η Μεσσηνία, για να μη βρίσκεται σε αχρηστία το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Τσακώνα - Θουρία, που παραδόθηκε πρόσφατα.
Για την ώρα ο υφιστάμενος δρόμος είναι η μόνη οδός επικοινωνίας της Μεσσηνίας με την υπόλοιπη Περιφέρεια Πελοποννήσου και με την Αθήνα. Ακόμα και μετά την παράδοση του υπό ανακατασκευή νέου τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα, που υπολογίζεται στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να υπάρχει εναλλακτική διαδρομή για όσους θέλουν να κινηθούν στο εθνικό οδικό δίκτυο χωρίς να πληρώσουν διόδια.
Το έργο που προβλέπει πασσαλοστοιχία για την αντιμετώπιση της κατολίσθησης, αναμένεται να ξεκινήσει το συντομότερο, ώστε να προλάβει την ολοκλήρωσή του πριν το χειμώνα και τις δυνατές βροχές.


NEWSLETTER