Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 09:19

Σύνδεση με αυτοκινητόδρομο στον κόμβο Αρφαρών

Γράφτηκε από την

 

 

Τη σύνδεση του αυτοκινητόδρομου Α7 με το δρόμο Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη μέσω του κόμβου των Αρφαρών προανήγγειλε χθες ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, δηλώνοντας παράλληλα ότι ο δρόμος Μεσσήνη - Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη θα ενταχθεί το συντομότερο δυνατό στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 20 εκ. ευρώ.

O κ. Νίκας ανακοίνωσε επίσης ότι επανεξετάζεται η μελέτη για την παράκαμψη Κάμπου και Σταυροπηγίου, έργα τα οποία -όπως είπε- θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Τέλος, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι για τον δρόμο Κυπαρισσία - Φιλιατρά θα διατεθεί πίστωση 1.000.000 ευρώ, από την οποία τα 500.000 ευρώ θα αφορούν τεχνικά έργα και τα υπόλοιπα 500.000 ευρώ την ασφαλτόστρωση και την κάθετη σήμανσή του.

Αν υλοποιηθεί η εξαγγελία του κ. Νίκα και κατασκευαστεί (ή βελτιωθεί) ο υπάρχων με παράκαμψη του χωριού Πλατύ συνδετήριος δρόμος του αυτοκινητόδρομου με τη Λάμπαινα θα μειωθεί ο χρόνος του ταξιδιού τόσο για τους επισκέπτες που θα έρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα όσο και για τους ταξιδιώτες από την Καλαμάτα που θα χρησιμοποιούν τον Α7.

"Η βελτίωση της πρόσβασης στους αρχαιολογικούς χώρους της περιφέρειάς μας αποτελεί προτεραιότητα για μας" έγραψε στην ιστοσελίδα του στο Facebook o κ. Νίκας εξαγγέλλοντας τα έργα για την Αρχαία Μεσσήνη.