Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 09:29

Οριστικοποιούνται οι αποφάσεις για Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα

Γράφτηκε από την

Τις κυβερνητικές προτάσεις για το Πάτρα – Πύργος, το βόρειο τμήμα του Ε65, το Αεροδρόμιο στο Καστέλι και το Θριάσιο Πεδίο, παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής στην επίτροπο της Ε.Ε. για την πολιτική Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Σύμφωνα με το ypodomes.com, στη συνάντηση υπήρξε θετικό κλίμα, ενώ θα γίνει και νέα συνάντηση "καθώς υπάρχουν σημεία που χρήζουν λεπτομερούς προσέγγισης και θα πρέπει να επεξεργαστούν στο υπουργείο, ώστε να δοθούν στην Ευρωπαία επίτροπο".

Επίσης, "όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αυτό ήταν ένα πρώτο βασικό βήμα καθώς η κ. Βεστάγκερ έχει πλέον γνώση για τις προθέσεις του υπουργείου Υποδομών και οι συζητήσεις από εδώ και πέρα θα κινούνται βάσει των σχεδιασμών που προωθεί ο υπουργός, Κώστας Καραμανλής. Το σημαντικό που μπορεί να εξαχθεί από την συνάντηση είναι πως υπήρξε αμοιβαία κατανόηση για την υλοποίηση των οδικών έργων, καθώς θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο της οδικής ασφάλειας, ενώ υπήρξε θετική ανταπόκριση και για τα υπόλοιπα θέματα".

Σε κάθε περίπτωση, οι κυβερνητικές αποφάσεις για το Πάτρα - Πύργος θα ληφθούν σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες. Θα συναποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η διαδικασία με τις 8 εργολαβίες ή αν θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, στον οποίο δεν αποκλείεται να ενταχθούν τόσο το τμήμα Πύργος - Αρχαία Ολυμπία όσο και το τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα.