Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 08:11

Καθυστερεί η ολοκλήρωση της μελέτης για ακτές Πεταλιδίου

Γράφτηκε από τον

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση της μελέτης αντιμετώπισης των φαινομένων διάβρωσης στην ακτογραμμή Πεταλιδίου, από το υπουργείο Υποδομών. Μελέτη που για να ολοκληρωθεί, θα χρειαστούν 37 μήνες!

Χθες από τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών εγκρίθηκε η 6η εντολή πληρωμής ποσού 47.263,54 ευρώ προς τους μελετητές.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου εγκρίθηκε παράταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση της μελέτης κατά 12 μήνες, δηλαδή μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020, από τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών.

Στην απόφαση εκείνη επισημαινόταν ότι “λόγω καθυστερήσεων στις εγκρίσεις των προηγούμενων σταδίων της μελέτης (Α’ και Β’ φάση), ο χρόνος που απαιτείται προκειμένου να υποβληθεί η Γ’ φάση (σχεδιασμός έργων παράκτιας προστασίας, ΜΠΕ) ο οποίος είναι 5 μήνες, δηλαδή έως τις 24 Σεπτεμβρίου, δεν επαρκεί για να ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις (Γ’ φάση, ΑΕΠΟ) καθώς και για τη σύνταξη των ΣΑΥ - ΦΑΥ και τευχών δημοπράτησης”.

Η σύμβαση για τη σύνταξη της μελέτης, συνολικής δαπάνης 189.393,81 ευρώ χωρίς ΦΠΑ (αντιστοιχεί σε έκπτωση 59,11%), υπογράφηκε την 1η Αυγούστου 2017 με προθεσμία 25 μηνών, δηλαδή μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου φέτος. Τελικά για την ολοκλήρωση της μελέτης θα χρειαστούν 37 μήνες!

Τη μελέτη εκπονεί η ένωση των οικονομικών φορέων - μελετητικών γραφείων Α.Δ.Κ. Αρώνης - Δρέττας - Καρλαύτης Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. (με διακριτικό τίτλο ΑΔΚ ΑΕ) - Τρίτων Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΠΕ.

Γ.Σ.