Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010 16:39

Θαν. Περτράκος: Κίνδυνος για τη συνέχιση των εργασιών του Παραδείσια – Τσακώνα. από την έλλειψη χρηματοδοτήσεων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνάντηση με τον αναπληρωτή διευθυντή του έργου Παραδείσια – Τσακώνα Νίκο Ντονά, είχε σήμερα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος για να ενημερωθεί για την πορεία και τα προβλήματα του έργου.
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ντονά ο Θανάσης Πετράκος τόνισε:
«Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του 2011 όπως είχε προγραμματιστεί, διότι από τον Ιούνιο έχει σταματήσει η χρηματοδότηση του έργου από την κυβέρνηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ελληνικό Δημόσιο χρωστάει για εκτελεσμένες εργασίες 17 εκατ. ευρώ και αν ληφθεί υπόψη ότι χρειάζονται ακόμη 71.700.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι να σταματήσουν ουσιαστικά οι εργασίες ολοκλήρωσης.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, 8 χρόνια μετά την κατάρρευση του δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα, όχι μόνο να μην έχει ολοκληρωθεί παρά να κινδυνεύει και η συνέχιση της αποκατάστασής του.
Είναι υποχρέωση του νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, όπως και του νεοεκλεγέντα αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Μαλαπάνη, αλλά και του απερχόμενου νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δράκου να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε άμεσα τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών να καταβάλουν τα 17 εκατ. ευρώ που χρωστάνε και να δεσμευτούν για την ομαλή χρηματοδότηση του έργου από εδώ και πέρα, για να ελπίζουμε ότι επιτέλους πριν κλείσει δεκαετία από την κατάρρευσή του θα ολοκληρωθεί το έργο.
Η παράταξή μας θα παρακολουθεί συστηματικά το θέμα αυτό και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθεί εντός του 2011 το πολύπαθο αυτό έργο.

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER