Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 08:11

Το 2020 το αντιπλημμυρικό από Νοσοκομείο έως ΤΕΙ

Γράφτηκε από τον
Το 2020 το αντιπλημμυρικό από Νοσοκομείο έως ΤΕΙ

 

Για το 2020 πάει η συνέχιση των εργασιών του δεύτερου σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου στον εθνικό δρόμο από το Νοσοκομείο Καλαμάτας έως το ΤΕΙ. Εργασίες που κατά τη διάρκεια του χρόνου είχαν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν 2,5 μήνες πριν, μέσα στο Σεπτέμβριο.

Χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε ομόφωνα τη διευθέτηση κυκλοφορίας - σήμανσης των εκτελούμενων έργων, στο συγκεκριμένο τμήμα, που αφορούν τη μετατόπιση του αγωγού ύδρευσης Φ300 σε σημείο που θα περνάει ο νέος αγωγός Φ400. Μετά από αυτές τις εργασίες της μετατόπισης που θα διαρκέσουν 2 μήνες (καθαρός χρόνος από την ημέρα που θα αρχίσουν), θα γίνουν και οι εργασίες του αντιπλημμυρικού. Δηλαδή, μήνες αργότερα μέσα στο 2020 με διπλή ταλαιπωρία για περιοίκους, οδηγούς και επιβάτες.

Ειδικότερα: “Είναι αναγκαία η μετατόπιση του αγωγού ύδρευσης, για να γίνει το αντιπλημμυρικό της β’ φάσης”, παρατήρησε, εισηγούμενος το θέμα, ο πρόεδρος της επιτροπής - αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης. Δήλωσε, μάλιστα, ικανοποιημένος για την πορεία του έργου, υποστηρίζοντας ότι το αντιπλημμυρικό “έχει υλοποιηθεί κατά 70% και μένει το υπόλοιπο 30%. Το έργο έχει γίνει στον Αντικάλαμο και από τον εθνικό δρόμο έως τον ποταμό Αρι. Το έργο πάει με καλούς ρυθμούς. Σύντομα θα υλοποιηθεί και ο εθνικός δρόμος δεν θα ξαναπλημμυρίσει”.

Η προϊσταμένη του Τμήματος Κυκλοφορίας Αγγελική Κανελλοπούλου ενημέρωσε ότι το έργο του αγωγού ύδρευσης θα καταλάβει δρόμο πλάτους 3,5 μέτρων και με τα 7,5 μέτρα που απομένουν, ο δρόμος θα έχει διπλή κυκλοφορία (και προς Θουρία και προς Καλαμάτα). Πληροφόρησε ότι η διευθέτηση αυτή της κυκλοφορίας πρέπει να σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα, στην αρμόδια υπηρεσία για έγκριση.

Ο σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη Ανδρέας Καραγιάννης ζήτησε να σταλεί μαζί και η διευθέτηση για το αντιπλημμυρικό στην Αποκεντρωμένη, για να δοθεί κοινή έγκριση και να μη χαθεί χρόνος, καθώς οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Ο σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου Δημήτρης Φαββατάς, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή, παρατήρησε ότι ενώ τα χρήματα για το αντιπλημμυρικό έχουν εγκριθεί εδώ και 2-3 χρόνια, δεν είμαστε έτοιμοι για να γίνει το έργο. Και ζήτησε επαρκή σήμανση για να μην υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα τη μέρα και τη νύχτα.

Ο πρόεδρος του Αντικαλάμου Δημήτρης Π. Βεργόπουλος ζήτησε, κατά τη διάρκεια των εργασιών, να έχουν πρόσβαση στον εθνικό δρόμο και να μην αποκλειστούν οι περίοικοι, και ιδιαίτερα τρία ηλικιωμένα άτομα και ένα που κάνει αιμοκάθαρση.

Γ.Σ.


NEWSLETTER