Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 08:42

Παρεμβάσεις για την πρόσβαση στο Πήδημα ζητούν από το "Μορέα"

Γράφτηκε από την
Παρεμβάσεις για την πρόσβαση στο Πήδημα ζητούν από το "Μορέα"

Παρεμβάσεις ζητεί το Τ.Σ. Πηδήματος από το υπουργείο Υποδομών προκειμένου να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα στο χωριό που είναι προβληματική μετά την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου.

Το Τοπικό Συμβούλιο στο σχετικό έγγραφό του -το οποίο κοινοποιεί στην κοινοπραξία «Μορέας», στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Δήμο Καλαμάτας- κάνει λόγο για «σοβαρότατα προβλήματα από τον αποκλεισμό του 5ου επαρχιακού δρόμου με την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Τσακώνα - Καλαμάτα».

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται «άνευ προηγουμένου» από το Τ.Σ. το οποίο ζητεί εξηγήσεις για την κατάργηση, όπως αναφέρει, της 5ης επαρχιακής οδού χωρίς να κατασκευαστεί γέφυρα, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της επικοινωνίας του χωριού με τον παλιό εθνικό δρόμο.

Το Τ.Σ. ζητεί, είτε να κατασκευαστεί η εν λόγω γέφυρα, είτε α) να βελτιωθεί η χάραξη στο σημείο της διαστασταύρωσης με τον νέο αυτοκινητόδρομο με διαπλάτυνση και άμβλυνση των στροφών, β) να υπάρχει λωρίδα αναμονής και φωτοσήμανση στον νέο κόμβο με την παλιά εθνική οδό, γ) να βελτιωθεί ο φωτισμός κοντά στον εν λόγω κόμβο, δ) να βελτιωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα στα σημεία που ο νέος αυτοκινητόδρομος τέμνει την 5η επαρχιακή και ε) να μετονομαστεί ο σταθμός διοδίων, από «Διόδια Καλαμάτας» σε «Διόδια Πηδήματος».


NEWSLETTER