Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 08:46

Κοντά σε παραχώρηση στην “Ολυμπία Οδό” το Πάτρα - Πύργος

Γράφτηκε από την

 

Σε προχωρημένο στάδιο φέρεται να βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Υποδομών με την κοινοπραξία "Ολυμπία Οδός" για την ανάθεση στην τελευταία της κατασκευής τού Πάτρα - Πύργος.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του capital. gr σύμφωνα με το οποίο: "Το σενάριο η Ολυμπία Οδός να αναλάβει την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος είναι, πλέον, το επικρατέστερο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η συμφωνία της κοινοπραξίας με το υπουργείο Υποδομών βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Το σκεπτικό του υπουργείου Υποδομών είναι ότι το Πάτρα-Πύργος αποτελούσε αρχικά τμήμα τού Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα (Ολυμπία Οδός), αλλά τη λύση αυτή πρέπει να εγκρίνει η Κομισιόν και η επίτροπος Ανταγωνισμού Margethe Vestager. Πάντως, εάν το Πάτρα-Πύργος παραχωρηθεί στην Ολυμπία, η κατασκευή του θα χρηματοδοτηθεί με κοινοτικά κονδύλια και ίδια κεφάλαια, ενώ αναμένεται να φανεί ποια θα είναι η στάση της GD Infrastrutture που σε συνεργασία με τη "Μηχανική" κατασκευάζει τα τμήματα Αχαΐα-Σαγαίικα και Μιντιλόγκλι-ΑΚ ΒΙΠΕ Πάτρας.

Με επιστολή του, ο ιδρυτής της "Μηχανικής" Πρόδρομος Εμφιετζόγλου έχει διαμηνύσει ότι εάν το υπουργείο Υποδομών προχωρήσει στη διάλυση των συμβάσεων, τότε θα προσφύγει στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Εχει ακόμη εκδώσει διαταγές πληρωμής για τη διεκδίκηση των συμβατικά προβλεπόμενων προκαταβολών από το υπουργείο Υποδομών για τα δύο αυτά τμήματα".