Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 05:15

Στο τμήμα μετά το Σουληνάρι: Πάει για κουτσούρεμα ο δρόμος προς την Πύλο

Γράφτηκε από την
Στο τμήμα μετά το Σουληνάρι: Πάει για κουτσούρεμα ο δρόμος προς την Πύλο

Προτεραιότητα θα δοθεί στα τμήματα Ριζόμυλος - Σουληνάρι και Πύλος - Μεθώνη, για να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν οι μελέτες. Οσο για το τμήμα Σουληνάρι - Πύλος που είναι υψηλού προϋπολογισμού, θα αναζητηθούν εναλλακτικές οικονομικότερες λύσεις. Η υλοποίηση του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο θα προηγηθεί γιατί μελετητικά είναι πιο έτοιμο. Αυτά αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη προχθές στο υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλογιάννη και με τη συμμετοχή του δημάρχου Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, του γ.γ. Δημοσίων Εργων Στράτου Σιμόπουλου και αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων. 

Η σύσκεψη αφορούσε την πορεία εξέλιξης των διαδικασιών για την οριστική ένταξη στο τομεακό του υπουργείου των έργων βελτίωσης των δρόμων Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και Σουληνάρι - Κορυφάσιο. Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι η υλοποίηση των έργων αυτών αποτελεί πολιτική βούληση και προσωπική δέσμευση του Μεσσήνιου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για το δρόμο Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη κατατίθεται τις επόμενες ημέρες η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, προκειμένου να δοθούν οι σχετικές εγκρίσεις και να προχωρήσει η οριστική ένταξη του έργου. Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι πρέπει κατά προτεραιότητα να επιταχυνθούν η οριστική μελέτη και η  μελέτη εφαρμογής στα τμήματα Ριζόμυλος - Σουληνάρι και Πύλος - Μεθώνη. Για το τμήμα Σουληνάρι - Πύλος που είναι υψηλού προϋπολογισμού, με μεγάλα τεχνικά έργα, δόθηκε εντολή να βρεθούν εναλλακτικές, οικονομικότερες λύσεις.

Για το Σουληνάρι - Κορυφάσιο το υπουργείο έχει ζητήσει και αναμένει άμεσα να παραδοθεί από την Περιφέρεια η σχετική μελέτη, ώστε να το εντάξει στο τομεακό του πρόγραμμα και να προχωρήσει κατά προτεραιότητα η εκτέλεσή του, διότι το έργο θεωρείται εθνικής σημασίας.

Ο κ. Καλογιάννης έδωσε οδηγίες στις υπηρεσίες του υπουργείου για επιτάχυνση των διαδικασιών και δεσμεύτηκε για τη γρήγορη υλοποίησή τους.

Ο κ. Καφαντάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη της σύσκεψης, «καθώς διαφαίνεται να τελεσφορούν οι προσπάθειες που καταβάλλει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για την υλοποίηση των δύο αυτών έργων». 

 

 


NEWSLETTER