Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 09:50

Οι εξελίξεις στον αυτοκινητόδρομο: Σε 10 μέρες προς Μεσσήνη, τον Ιούνιο μέχρι Καρέλια

Γράφτηκε από τον

Πολύ σύντομα, αλλά άγνωστο… πόσο σύντομα, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, με την παράκαμψη, σύμφωνα με τον Γιάννη Καρνέση -διευθυντή του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης στην Πελοπόννησο.

«Ας μην πούμε ημερομηνίες, όμως όταν λέμε σε λίγες ημέρες, εννοούμε σε πολύ λίγες ημέρες» ήταν η μόνη… διευκρίνιση που έδωσε το στέλεχος του υπουργείου Υποδομών όταν ρωτήθηκε σχετικά χθες το μεσημέρι από την «Ε», στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Ο Γ. Καρνέσης είπε ότι απομένουν ελάχιστες εργασίες, σχετικές με τον ηλεκτροφωτισμό των στεγάστρων, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα παραδοθεί και το εν λόγω τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου προς την Καλαμάτα.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υποδομών για παράταση -μέχρι το τέλος του 2013- της εργολαβίας στην Τσακώνα, αφορά αποκλειστικά και μόνο την κατασκευή της μεγάλης γέφυρας.

Στις χθεσινές δηλώσεις του ο Γ. Καρνέσης -από κοινού με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, με τον οποίο είχε νωρίτερα συνεργασία για γενικότερα ζητήματα του αυτοκινητόδρομου- ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο κόμβος του νέου αυτοκινητόδρομου προς Μεσσήνη, ενώ το πρόβλημα με την πρόσβαση προς το Πήδημα σχεδιάζεται να επιλυθεί με την κατασκευή κυκλικού κόμβου.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Οπως είπε ο Γ. Καρνέσης -αλλά και ο Π. Νίκας- το σύνολο των ζητημάτων που έχουν τεθεί σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο από παρόδιους, θα εξεταστεί σε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Σταύρο Καλογιάννη, η οποία όμως δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί χρονικά.

Τα θέματα αυτά, άλλωστε, αποτέλεσαν και το αντικείμενο σύσκεψης που το στέλεχος του υπουργείου Υποδομών είχε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή και του δημάρχου Καλαμάτας, αντιδημάρχων, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου, καθώς και εκπροσώπων από το Πήδημα.

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, όπως έκαναν γνωστό οι δύο άνδρες -μετά από σχετική ερώτηση- τέθηκε και το θέμα της κατασκευής πεζογέφυρας στην περιοχή του Ασπροχώματος, στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου βορειοανατολικά από την καπνοβιομηχανία.

Ο Γ. Καρνέσης παραδέχθηκε ότι υφίσταται πρόβλημα, υπενθύμισε ότι έχουν υποβληθεί σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή από τους βουλευτές Γιάννη Λαμπρόπουλο και Θανάση Πετράκο, ενώ ανάλογη απαίτηση έχει διατυπωθεί και από το Δήμο Καλαμάτας.

«Αυτό το θέμα, όπως και όλα τα σχετικά με το νέο αυτοκινητόδρομο και προβλήματα που ενδεχομένως δημιουργεί η διέλευσή του θα τεθούν στη συνάντηση με τον υπουργό» είπε ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών.

 

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΟΥ «ΚΑΡΕΛΙΑ»

Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται η κατασκευή -σε όλο τους το μήκος- των δύο παράπλευρων οδών στο νέο δρόμο μέχρι τον κόμβο Καρέλια, προκειμένου να διασφαλίζεται η διαμπερής κίνηση των περιοίκων.

Η εκτίμηση του δημάρχου Π. Νίκα για το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου -από τη Θουρία ώς τον πιο πάνω κόμβο- είναι ότι υπάρχει δυνατότητα να έχει ολοκληρωθεί μέχρι του χρόνου τον Ιούνιο, έτσι ώστε ο δρόμος να φθάσει ουσιαστικά μέχρι την Καλαμάτα.

Ο δήμαρχος, τέλος, πρόσθεσε ότι από την πλευρά του δήμου τέθηκε στον Γ. Καρνέση -κι αυτός, σύμφωνα με το δήμαρχο, το αποδέχθηκε- η κατά προτεραιότητα κατασκευή του τμήματος της οδού Βασιλέως Γεωργίου, μέχρι τον κόμβο Γιαννιτσανίκων, στο ύψος του κτήματος Καρέλια.