Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 21:36

Εγκαίνια του ΝΕΟ στην Costa Navarino

Γράφτηκε από την
Εγκαίνια του ΝΕΟ στην Costa Navarino

Εγιναν το Σάββατο το βράδυ, στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino,  τα εγκαίνια του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου (ΝΕΟ – Navarino Environmental Observatory), το οποίο δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και φέτος συμπλήρωσε δύο χρόνια λειτουργίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτισαν -μεταξύ άλλων- η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Γιώργος Κοντόπουλος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Βιο-ιατρικών Ερευνών Γρηγόρης Σκαλκέας, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης Κόρε Μπρέμερ, η πρόεδρος της Βασιλικής Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών Μπάρμπαρα Κάνον και ο αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Στέφαν Κλάεσον.

Χαιρέτισε επίσης ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ενώ μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, οι 5 από τους 6 δημαρχους της Μεσσηνίας -το δήμαρχο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Θ. Ηλιόπουλος- ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Καλαμάτας Θανάσης Ψαρούλης, εκπρόσωποι της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, καθώς και ξένοι επιστήμονες.


NEWSLETTER