Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 09:34

Φρένο για τα έργα του περιφερειακού αν δεν ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις

Γράφτηκε από τον
Φρένο για τα έργα του περιφερειακού αν δεν ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις

 

Η υπόθεση των απαλλοτριώσεων μπλοκάρει την κατασκευή του περιφερειακού της Καλαμάτας, και από χθες σταμάτησαν να γίνονται χωματουργικά έργα σε διάφορα σημεία του δρόμου. Ως εκ τούτου κρίσιμη είναι η εκδίκαση των απαλλοτριώσεων στο Εφετείο Καλαμάτας  στις 19 Νοεμβρίου, για την τύχη του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου, για τους ρυθμούς υλοποίησης και το χρόνο ολοκλήρωσής του. 

Ο εργοταξιάρχης του "Μορέα" Θανάσης Βρέκος επιβεβαίωσε στην "Ε" ότι έχει μειωθεί ο ρυθμός των χωματουργικών στο έργο του περιφερειακού και τόνισε πως «δεν μπορούμε να ανοίξουμε άλλα μέτωπα, λόγω των απαλλοτριώσεων. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Αν έχουμε αναβολές στο δικαστήριο, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για τίποτα». Παρατήρησε ότι «επιλέγουμε πλέον ποια χωματουργικά θα δουλέψουμε» και επέμεινε ότι αυτό έχει να κάνει με τις απαλλοτριώσεις κι όχι με ζητήματα χρηματοδότησης. Επεσήμανε ακόμη πως «ό,τι ήταν να κάνουμε το έχουμε κάνει με διανοίξεις και χωματουργικά. Παρ' όλα αυτά το κρατάμε το εργοτάξιο».

Ο κ. Βρέκος ενημέρωσε ότι ουσιαστικά δουλεύονται οι γέφυρες στο Νέδοντα και στη ΔΕΗ στον Αντικάλαμο, και ενδιάμεσα κάποια άλλα τεχνικά.

 


NEWSLETTER