Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 10:09

Τι κρύβεται πίσω από το Παραδείσια - Τσακώνα;

Γράφτηκε από τον
Τι κρύβεται πίσω από το Παραδείσια - Τσακώνα;

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ

Μεγαλώνει η αβεβαιότητα για το πλέον πολύπαθο όσο και σημαντικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου, Παραδείσια - Τσακώνα. Και πλέον εγείρονται ερωτηματικά για το τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία, η οποία συνιστά εμπαιγμό των Μεσσήνιων 10 χρόνια μετά την κατάρρευση του αρχικού έργου. Τελικά, ούτε χθες ανακοίνωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο -μια εβδομάδα μετά τη διάσκεψη- την απόφασή του για τη συμπληρωματική σύμβαση που αφορά την παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δε θα καθυστερήσει. Η απόφαση είναι κρίσιμη για την παράδοση του έργου το οποίο αναμένουν με μεγάλη προσδοκία όλοι οι Μεσσήνιοι και όχι μόνο.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί οργή και αγανάκτηση τόσο στην κεντρική εξουσία όσο και στον κόσμο της Μεσσηνίας, αφού το έργο έχει ουσιαστικά τελειώσει και είναι έτοιμο να παραδοθεί μέσα στο Νοέμβριο, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία.

Παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, μην κρύβοντας τη δυσφορία τους, δεν μπορούσαν να εξηγήσουν με τη λογική τη νέα αυτή καθυστέρηση, ενώ αρνούνταν κάθε πρόβλεψη για τη δικαστική απόφαση. Συμφωνούσαν ότι η υπόθεση του σημαντικού αυτού δρόμου έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πως θα είναι δικαιολογημένη κάθε αντίδραση, αφού κανένα χρονοδιάγραμμα δεν έχει τηρηθεί και το αίσθημα της κοροϊδίας είναι λίγο μπρος στην πραγματικότητα.


NEWSLETTER