Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2012 00:00

Πριν τα Χριστούγεννα το Παραδείσια - Τσακώνα

Γράφτηκε από τον
Πριν τα Χριστούγεννα το Παραδείσια - Τσακώνα

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τη μεθεπόμενη, 10 με 15 Δεκεμβρίου, αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο νέος εθνικός δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα με την παράκαμψη. Την προοπτική αυτή τόνισε χθες στην "Ε", ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών Γιάννης Καρνέσης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η εκτίμηση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.
Το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν συζήτησε χθες, λόγω της απεργίας των δικαστικών, την αίτηση ανάκλησης του υπουργείου κατά της απορριπτικής απόφασης του Ε’ Κλιμακίου για τη συμπληρωματική σύμβαση που αφορά την παράκαμψη. Και η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα περιμένουν την κατάθεση υπομνημάτων για όλες τις υποθέσεις που αναβλήθηκαν. Για το θέμα της συμπληρωματικής σύμβασης του Παραδείσια - Τσακώνα υπόμνημα αναμένεται να καταθέσουν το υπουργείο και η κατασκευάστρια κοινοπραξία.
Ο κ. Καρνέσης μας επεσήμανε ότι οι δικαστές έχουν καταλάβει πλέον τη μεγάλη σημασία της συγκεκριμένης σύμβασης και γι’ αυτό θα εκδώσουν την απόφασή τους μέσα στην επόμενη εβδομάδα. "Εχουμε ζητήσει τη γρήγορη έκδοση της απόφασης και αυτό πιστεύουμε ότι θα γίνει. Και πιστεύουμε ότι η απόφαση θα είναι θετική", παρατήρησε ο διευθυντής του υπουργείου.
Σημείωσε ότι αμέσως μετά την απόφαση η κοινοπραξία θα επισπεύσει τις υπολειπόμενες εργασίες στην παράκαμψη και μέσα σε 2 - 3 ημέρες θα έχει ολοκληρώσει το έργο. Μάλιστα, την επόμενη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση στελεχών του "Μορέα" και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας για την παράδοση του δρόμου.
"Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει η απόφαση και τη μεθεπόμενη ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία", εκτίμησε ο δήμαρχος Π. Νίκας. "Τα μηνύματα είναι θετικά", ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς.
Γ.Σ.


NEWSLETTER