Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 06:55

Παραδείσια - Τσακώνα: Ο δρόμος θύμα της διαμάχης κυβέρνησης και δικαστικών

Γράφτηκε από την
Παραδείσια - Τσακώνα: Ο δρόμος θύμα της διαμάχης κυβέρνησης και δικαστικών

 

Μόνο αν εκδοθεί σήμερα η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα παραδοθεί το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση ο δρόμος με την παράκαμψη θα δοθεί στην κυκλοφορία το 2013, καθώς δεν θα είναι εφικτή η παράδοσή του μέσα στις γιορτές. 

Αυτό υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Υποδομών, μέσα σε ένα ομιχλώδες τοπίο αλληλοσυγκρουόμενων πληροφοριών για τις εξελίξεις αναφορικά με την εκδίκαση της υπόθεσης από το Ζ' Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μέχρι χθες όλοι πίστευαν ότι η υπόθεση έχει εκδικαστεί. Χθες όμως έγινε γνωστό ότι η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί ακόμα, κατά πάσα πιθανότητα εξαιτίας των κινητοποιήσεων των δικαστικών. 

Σύμφωνα με πολλές ενδείξεις, η παράδοση του δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα είναι μια παράπλευρη απώλεια του "ακήρυχτου πολέμου" μεταξύ κυβέρνησης και δικαστικών. Οι δικαστικοί ενδεχομένως "σιγοψήνουν" την κυβέρνηση καθυστερώντας την απόφαση, ώστε να πάρουν... εκδίκηση για τις περικοπές στους μισθούς τους. Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσπάσει την απόφαση, εκμεταλλευόμενη την πίεση της κοινής γνώμης που θέλει να παραδοθεί ο δρόμος. 

Σε κάθε περίπτωση, ο μέσος Μεσσήνιος προσπαθεί και πάλι να καταλάβει για ποιο λόγο καθυστερεί η παράδοση του πολύπαθου τμήματος και οι εκδρομείς των Χριστουγέννων κινδυνεύουν ν' ανεβούν για μία ακόμη χρονιά το Γολγοθά της Τσακώνας.


NEWSLETTER