Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 07:42

Μετά το αίσιο τέλος για το Παραδείσια - Τσακώνα, ξεκινάει νέος αγώνας για την Ολυμπία Οδό

Γράφτηκε από την
Μετά το αίσιο τέλος για το Παραδείσια - Τσακώνα, ξεκινάει νέος αγώνας για την Ολυμπία Οδό

Αγώνα για την κατασκευή του τμήματος Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα αποφάσισαν να ξεκινήσουν πολιτικοί, αιρετοί και φορείς της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Ο αγώνας για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού ξεκινάει την περίοδο που έληξε αισίως το πολυετές σίριαλ της κατασκευής του δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα. 

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη που έγινε προχθές στο Δημαρχείο της Ολυμπίας οι μετέχοντες αποφάσισαν να αναπτύξουν δυναμική δράση, με σκοπό την επίτευξη του στόχου της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των φορέων θα επιδιώξουν ίσως και αυτή την εβδομάδα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ μια μέρα πριν θα κλείσουν την εθνική οδό στο ύψος του Ισθμού της Κορίνθου. Παράλληλα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια θα εκδώσουν ψηφίσματα κατά του "κουτσουρέματος" της Ολυμπίας Οδού. 

Αναλυτικά οι μετέχοντες στη σύσκεψη για την Ολυμπία Οδό διεκδικούν και θα προβούν στις έξης ενέργειες: 

«1) Κατασκευή της Ολυμπίας Οδού στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης και χωρίς την τροποποίησή της και χωρίς μειώσεις στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο, μέχρι την Τσακώνα Μεσσηνίας, απορρίπτοντας κάθε άλλη εναλλακτική πρόταση.

2) Να συνεδριάσουν εκτάκτως όλα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και τα συμβούλια όλων των φορέων, να εκδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας για την προωθούμενη ακύρωση κατασκευής της Ολυμπίας Οδού. 

3) Να πάρουν όλοι αποφάσεις για το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης άμεσα.

4) Αμεσα (πιθανότατα εντός της εβδομάδας) να πάνε σύσσωμοι οι φορείς στην Αθήνα για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και να κλείσουν την εθνική οδό στο ύψος του Ισθμού της Κορίνθου (για ένα χρονικό διάστημα), με την συμβολική έννοια, όπως αποκλείεται συγκοινωνιακά η Πελοπόννησος, έτσι κι εμείς, κόβεται η κυκλοφορία με την υπόλοιπη Ελλάδα. 

5) Να κληθούν και οι 22 βουλευτές των περιοχών μας, να έχουν ανάλογη δυναμική αντίδραση, να κρατήσουν κοινή στάση για το θέμα τόσο με την κατάθεση κοινής επερώτησης στην Βουλή, να αρνηθούν την ψήφιση της αναθεώρησης της σύμβασης παραχώρησης στην Βουλή.

6) Να προσφύγουν στις ελληνικές και ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές.

7) Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας να αποτελεί τεχνικό σύμβουλο στην προσπάθεια διεκδίκησης.

8) Το προεδρείο της συνάντησης που αποτελείτο από τους Κ. Τζαβάρα υπουργό Πολιτισμού, Χαρ. Καφύρα αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Απόστολο Κατσιφάρα περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Πέτρο Τατούλη περιφερειάρχη Πελοποννήσου, εντέλλεται να κλείσει άμεσα ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά».


NEWSLETTER