Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 11:55

Παραδόθηκε το Παραδείσια - Τσακώνα

Γράφτηκε από τον
Παραδόθηκε το Παραδείσια - Τσακώνα

 

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 11 το πρωί, με παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, ο νέος ανακατασκευασμένος δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα, με τον οποίο ουσιαστικά ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας. Νωρίτερα το πρωί, σε τελετή στην αρχή του έργου στα Παραδείσια, ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε τη χαρά του που παραδίδεται το σημαντικό αυτό έργο στην ιδιαίτερη εκλογική περιφέρεια του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι τώρα η διαδρομή Καλαμάτα - Αθήνα θα είναι 2 ώρες. Παραδέχθηκε ότι είναι, ταλαιπωρημένο έργο, ανέφερε, όμως, πως δεν είναι ώρα για γκρίνια κι επεσήμανε ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας για τα τεχνικά έργα της χώρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης παρατήρησε ότι η μεταλλική τοξωτή γέφυρα στο σημείο τη μεγάλης κατολίσθησης θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί το φθινόπωρο του 2013. Για την Ολυμπία Οδό ανέφερε ότι οι τροποποιημένες συμβάσεις (μιλώντας για όλους οδικούς άξονες που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης), που θα πάνε για έγκριση στη Βουλή στα τέλη Φεβρουρίου, περιλαμβάνουν το φυσικό αντικείμενο που περιλαμβανόταν αρχικά σ’ αυτές, υπονοώντας πως θα ολοκληρωθεί έως την Τσακώνα.

Ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών Γιάννης Καρνέσης ζήτησε και πάλι συγγνώμη για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου.

 


NEWSLETTER