Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 07:01

Τέλη του 2013 πρέπει να παραδοθεί ο περιφερειακός

Γράφτηκε από την

Τέλη του 2013 ή το αργότερο μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2014 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος της Καλαμάτας, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών. Σε διαφορετική περίπτωση θα τεθεί σε κίνδυνο η ολοκλήρωση του έργου. Γι’ αυτό και το υπουργείο παρακολουθεί με αγωνία και πιέζει να προχωρήσουν δικαστικά οι υποθέσεις, τόσο των διοικητικών αποβολών σε ιδιοκτήτες που αρνούνται να παραδώσουν την απαλλοτριωμένη γη τους, όσο και του προσδιορισμού οριστικής τιμής για τις απαλλοτριώσεις στο Εφετείο. 

 

Στελέχη του υπουργείου Υποδομών τόνισαν στην "Ε" ότι φέτος το καλοκαίρι όλος ο περιφερειακός πρέπει να είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Μας επεσήμαναν δε ότι τις τελευταίες μέρες κάποιοι ιδιοκτήτες προσήλθαν αυτοβούλως και παρέδωσαν τις απαλλοτριωμένες ιδιοκτησίες τους. 

Οι ίδιες πηγές χαιρέτισαν την εκδίκαση -μετά από αρκετές αναβολές- της υπόθεσης των διοικητικών αποβολών 14 ιδιοκτητών στον Αντικάλαμο, στην περιοχή του υποσταθμού της ΔΕΗ. Μας ενημέρωσαν ακόμη ότι προχωρούν οι επιτάξεις στα τελευταία 400 μέτρα στον κόμβο του Καρέλια, που θα συνδέσουν τον περιφερειακό με την οδό Αθηνών, αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο περιφερειακό μέχρι το τέρμα του στη Λακωνικής, όσον αφορά τις πρόσθετες ιδιοκτησίες που χρειάστηκαν. Οι ιδιοκτήτες για τις εκτάσεις αυτές που θα επιταχθούν θα πληρωθούν μέσα στο Φεβρουάριο, ώστε να αυξηθούν τα μέτωπα όπου θα μπορεί να δουλέψει ο "Μορέας".