Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013 08:57

Δικαστήριο για την τύχη του περιφερειακού

Γράφτηκε από τον

Υποθέσεις διοικητικής αποβολής ιδιοκτητών υπό απαλλοτρίωση ακινήτων, που θα κρίνουν την υλοποίηση του έργου του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας, πρόκειται να εκδικαστούν στο δικαστήριο την ερχόμενη Τρίτη. Οι υποθέσεις αφορούν την περιοχή δυτικά του Νέδοντα, στον κόμβο της Αρτέμιδος, όπου προβλέπεται να κατασκευαστούν "κατ εντ κάβερ". 

 

Πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών χαρακτήρισε πολύ κρίσιμες τις συγκεκριμένες υποθέσεις, επισημαίνοντας: «Με θετικές αποφάσεις προχωράμε στην κατασκευή των "κατ εντ κάβερ" και υλοποιείται το έργο του περιφερειακού. Σε διαφορετική περίπτωση το έργο κινδυνεύει».

Μια μέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί στο Εφετείο η εκδίκαση του καθορισμού οριστικής τιμής μονάδας για τα υπό απαλλοτρίωση ακίνητα από το Νέδοντα έως το τέρμα, τη Λακωνικής. Η εκδίκαση, όμως, αναμένεται να αναβληθεί, μετά από αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διορθώσεις στο Κτηματολόγιο και υπάρχουν κάποιες ιδιοκτησίες που δεν έχουν ακόμα εκτιμηθεί από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών. 

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα κλιμάκιο του υπουργείου θα βρίσκεται στην Καλαμάτα και θα πληρώσει επιτάξεις για συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις κυρίως στα Λέικα και την Αγιάννα. Μάλιστα, με την καταβολή των χρημάτων μηχάνημα του "Μορέα" θα μπαίνει και θα καταλαμβάνει το χώρο, για τον οποίο θα έχουν δοθεί τα χρήματα.