Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 09:52

Ανησυχία στο Ακρογιάλι για την τύχη του έργου προστασίας

Γράφτηκε από τον
Ανησυχία στο Ακρογιάλι για την τύχη του έργου προστασίας

Εχει σταματήσει το έργο προστασίας στο Ακρογιάλι Αβίας και κάτοικοι κι επαγγελματίες ανησυχούν ότι θα χαθεί η φετινή τουριστική σεζόν, το Πάσχα που φέτος είναι αργά και το καλοκαίρι. Και ζητούν την παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου μήπως και προλάβουν και σώσουν την κατάσταση.



"Δε δουλεύει το έργο. Ουσιαστικά έχει σταματήσει από το Δεκέμβριο. Εδώ είναι τουριστική περιοχή", σημείωσε στην "Ε" ο επαγγελματίας Δημήτρης Σκιάς. Επεσήμανε ότι χάλασαν την παραλία από την πάνω πλευρά, μπαζώνοντάς την και με το έργο έφυγε και αυτή μπροστά στον παραλιακό δρόμο. "Πότε θα επαναφέρουν την παραλία που μπάζωσαν, ενόψει της σεζόν; Πότε θα γίνει η προσάμμωση που προβλέπει το έργο, έστω και προσωρινά; Πώς θα δουλέψουμε; Οπως πάνε, δε θα γίνει ούτε τον Ιούνιο, ούτε και τον Αύγουστο", παρατήρησε με ανησυχία και αγωνία. Ανέφερε ότι δεν έχει έρθει ακόμα ο πλωτός γερανός, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί και από αιρετούς, όπως τον αντιπεριφερειάρχη.
Αλλοι κάτοικοι της περιοχής επεσήμαναν ότι "έκαναν έγκλημα που έδιωξαν τον Μπιτούνη (τον εργολάβο με τον πλωτό γερανό)". Κι εξέφρασαν το φόβο τους ότι δε θα γίνει το έργο που πρέπει με τη φυγή του, δείχνοντάς μας τους δύο πρώτους προβόλους με τους τεράστιους και στρωμένους ογκόλιθους και τον τρίτο που έχει ξεκινήσει και έχει μείνει στη μέση, με τα μικρά βράχια και τα χώματα. Ζήτησαν να έρθει "κάποιος ισάξιος εργολάβος, γιατί όπως φαίνεται, δε θα επανέλθει η παραλία".
Σημείωσαν ότι ο καινούργιος πλωτός γερανός έπρεπε να έχει έρθει εδώ και καιρό, όπως είχαν δεσμευτεί, για να προχωρήσει το έργο και κάλεσαν τους υπεύθυνους, επιτέλους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να προχωρήσει γρήγορα το έργο και να υλοποιηθεί όπως πρέπει, για να αντέξει στο χρόνο και να μην πεταχτούν στη θάλασσα εκατομμύρια ευρώ, όπως έγινε στο λιμάνι Κυπαρισσίας.
Γ.Σ.


NEWSLETTER