Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 07:45

117 ακίνητα για απαλλοτρίωση: Κρίσιμη δίκη για τον περιφερειακό

Γράφτηκε από τον
117 ακίνητα για απαλλοτρίωση: Κρίσιμη δίκη για τον περιφερειακό

Μια από τις πιο κρίσιμες διαδικασίες για την πορεία υλοποίησης του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Καλαμάτας είναι η σημερινή συνεδρίαση στο Πρωτοδικείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, για τον καθορισμό τιμής μονάδας σε 177 υπό απαλλοτρίωση ακίνητα.


"Πρόκειται για τη μητέρα των μαχών", τόνισε στην "Ε" στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών. Η εκδίκαση αφορά ιδιοκτησίες στις συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις για τους κόμβους στα Λέικα και την Αγιάννα και για τους παράπλευρους δρόμους από τον κόμβο του Καρέλια έως το τέλος του έργου, στην οδό Λακωνικής.
Οι απαλλοτριώσεις αυτές, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο, θα συντελεστούν με το νέο νόμο, τον 4070 του 2012, ο οποίος προβλέπει ότι 10 ημέρες μετά την παρακατάθεση των χρημάτων των απαλλοτριώσεων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ισχύει η απαλλοτρίωση και τα μηχανήματα μπορούν να μπουν και να καταλάβουν το χώρο. Στο υπουργείο ελπίζουν ότι και αναβολή να δοθεί σήμερα στο δικαστήριο, η νέα δικάσιμος δε θα αργήσει και η απόφαση θα εκδοθεί χωρίς καθυστέρηση.
Γ.Σ.


NEWSLETTER