Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 22:23

Δυσφορία στην Ηλεία για την Ολυμπία Οδό

Γράφτηκε από την

Ενταση επικράτησε κατά τη συνάντηση εκπροσώπων φορέων της Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Ολυμπία Οδό, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Πύργο. Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ τοπικών μέσων ενημέρωσης το κλίμα ήταν βαρύ και εκδηλώθηκε έντονη δυσφορία για το γεγονός ότι μετά από 4 μήνες δεν έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τα πυρά και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας δέχθηκε ο υπουργός Κώστας Τζαβάρας που είχε αναλάβει να κλείσει το ραντεβού. Για να απαντήσει ότι «αυτοί που προσπαθούν να εξαρτήσουν τη δικαίωση της Ηλείας από το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, προφανώς δεν ενδιαφέρονται για να λυθεί το θέμα». Ο κ. Τζαβάρας πρότεινε να οργανωθεί ένας αγώνας που θα κινήσει την υπόθεση σε όλα τα επίπεδα.

Σε μια τέτοια λογική προτάθηκε μεταξύ άλλων:

- Να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης (και αν είναι δυνατόν τα καταστήματα, όλα τα γραφεία και υπηρεσίες), δηλαδή να νεκρώσει ο νομός για μια μέρα και ταυτόχρονα να κλείσουν την εθνική οδό στο ύψος του Πύργου αν είναι δυνατόν όλοι οι δήμοι την ίδια μέρα και ώρα στην Αμαλιάδα, τον Κάμπο, τη Νότια Ηλεία.

- Να πάνε όλοι (αυτοδιοικητικοί, βουλευτές, φορείς, πολίτες) στην Αθήνα για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και προηγουμένως την ίδια μέρα να κλείσουν την εθνική οδό στο ύψος του Ισθμού της Κορίνθου (για ένα χρονικό διάστημα), με την συμβολική έννοια "όπως αποκλείεται συγκοινωνιακά η Πελοπόννησος, έτσι κι εμείς κόβουμε την κυκλοφορία με την υπόλοιπη Ελλάδα". 

- Να κληθούν και οι βουλευτές της Δυτικής Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, να έχουν ανάλογη δυναμική αντίδραση και να αρνηθούν την ψήφιση της αναθεώρησης της σύμβασης παραχώρησης στην Βουλή (ζητώντας και την συνδρομή και άλλων βουλευτών από άλλες εκλογικές περιφέρειες).

- Να γίνει προσφυγή στις ελληνικές και ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές.