Πέμπτη, 09 Μαϊος 2013 13:24

Ανακοίνωση αλλαγών για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από την
Ανακοίνωση αλλαγών για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα στις 7 το απόγευμα η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης -παρουσία του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα- για τις τροποποιήσεις των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της μελέτης του δρόμου Ριζόμυλος - Καλαμάτα. 

Ο Δήμος Μεσσήνης άνοιξε από την αρχή το ζήτημα όταν, πρόσφατα, επανήλθε στο προσκήνιο η κατασκευή του δρόμου. Οπως έχει τονιστεί επανειλημμένα από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμος θέλει την υλοποίηση του οδικού άξονα, αλλά με τις προδιαγραφές που περιγράφει στις ομόφωνες αποφάσεις του το Σώμα. 

Σήμερα ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και οι μελετητές αναμένεται να παρουσιάσουν ποιες από τις τροποποιήσεις που προτείνει ο Δήμος Μεσσήνης προτίθενται να υιοθετήσουν. Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δηλώνουν τη θέληση της πόλης ο δρόμος να μην είναι υπερυψωμένος, αλλά ενταγμένος στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Μεσσήνης. Οι αποφάσεις του ΔΣ αναφέρουν ότι ένας υπερυψωμένος κλειστός αυτοκινητόδρομος δεν ευνοεί την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και αποκόπτει την πόλη της Μεσσήνης από το παραλιακό μέτωπο.

 


NEWSLETTER