Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 13:40

Παραδόθηκε το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από το Λεύκτρο μέχρι τα Παραδείσια

Γράφτηκε από την

Οι παραδόσεις τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη – Καλαμάτα συνεχίζονται. Μετά την  παράδοση του τμήματος Τρίπολη – Αθήναιο (3/11/2010) και του ημικόμβου Αλφειού (29/11/2010), ο οποίος εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης, σήμερα παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Λεύκτρο - Παραδείσια.
Το νέο τμήμα, μήκους 5 περίπου χιλιομέτρων, συνδέει το υφιστάμενο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου με τα Παραδείσια, μειώνοντας το χρόνο διαδρομής και φέρνοντας την Καλαμάτα ακόμα πιο κοντά στην Αθήνα.
Με την παράδοσή του, οι μετακινούμενοι έχουν πλέον στη διάθεσή τους μια ενιαία διαδρομή μέσω αυτοκινητοδρόμου σε μήκος 113 χιλιομέτρων, από την Κόρινθο έως τον ανισόπεδο κόμβο Παραδεισίων.
Οι εργασίες κατασκευής των υπολειπόμενων τμημάτων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Το υπόλοιπο μέρος του Έργου μέχρι την Καλαμάτα, που κατασκευάζεται από τον ΜΟΡΕΑ, προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του 2011. Με την ολοκλήρωσή του θα μειωθεί κατά πολύ ο σημερινός χρόνος διαδρομής, κάνοντας το ταξίδι πιο γρήγορο και πιο ασφαλές.

Από το Γραφείο Τύπου του "Μορέα"


NEWSLETTER