Τετάρτη, 15 Μαϊος 2013 20:30

Συμπληρωτική μέλετη για την παράκαμψη της Πύλου

Γράφτηκε από τον

Η συμπληρωματική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά την παράκαμψη της Πύλου, στο υπό μελέτη έργο βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, έφθασε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, για δημοσιοποίηση κι ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.

 Στη νέα μελέτη περιλαμβάνονται: α) Μετατροπή του αρχικά προβλεπόμενου κόμβου της Πύλου, στο τμήμα Πύλος - Ριζόμυλος από ανισόπεδο σε ισόπεδο, και β) συμπλήρωση του έργου με οδοποιία που ενώνει τα δύο τμήματα, Πύλος - Ριζόμυλος και Πύλος - Μεθώνη.

Στην παράκαμψη της Πύλου το συνολικό πλάτος του οδοστρώματος είναι 11 μέτρα, με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,75 μέτρα και μία λωρίδα πολλαπλών χρήσεων ανά κατεύθυνση πλάτους 1,5 μέτρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη: α) Τον ανισόπεδο κόμβο αντικαθιστά πεντασκελής ισόπεδος κυκλικός κόμβος (roundabout). Διαμορφώνεται στη συμβολή της νεοκατασκευασμένης οδού αποκατάστασης στο τμήμα Γιάλοβα - Πύλος με την εθνική οδό Πύλος - Καλαμάτα και συνδέει αυτούς τους δύο δρόμους με τον υπό μελέτη οδικό άξονα Πύλος - Ριζόμυλος. β) Διαμορφώνονται δύο ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι στην παράκαμψη της Πύλου. Ο πρώτος θα συνδέσει το νέο έργο με την πόλη της Πύλου και με το Κυνηγού. Στη θέση αυτή η εγκεκριμένη προμελέτη της ενιαίας παράκαμψης Γιάλοβας και Πύλου προέβλεπε άνω διάβαση της υφιστάμενης οδού. Ο δεύτερος κόμβος θα συνδέσει το νέο έργο με το δρόμο Πύλος - Μεθώνη. 

Στο υπό μελέτη έργο της παράκαμψης προβλέπονται παράπλευρες και κάθετοι οδοί. 

Γ.Σ.