Τετάρτη, 22 Μαϊος 2013 11:02

Θετική γνωμοδότηση για το Βαλύρα - Εύα

Γράφτηκε από τον
Θετική γνωμοδότηση  για το Βαλύρα - Εύα

Θετικά γνωμοδότησε προχθές το βράδυ το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου βελτίωσης του δρόμου Εύα - Βαλύρα, που περιλαμβάνει και τη νέα γέφυρα στη Μαυροζούμενα, στην είσοδο της Βαλύρας.

Το Συμβούλιο αποδέχθηκε τους όρους, που έθεσε το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, μεταξύ των οποίων: «Να ολοκληρωθεί η διαδικασία οριοθέτησης του ποταμού Μαυροζούμενας, τουλάχιστον στην περιοχή που πραγματοποιούνται επεμβάσεις. Να καθοριστεί -με βάση και τα υδρολογικά χαρακτηριστικά του ποταμού- η χρονική περίοδος όπου θα λάβουν χώρα τα απαιτούμενα έργα για την κατασκευή της νέας γέφυρας. Οι τοίχοι αντιστήριξης - μαντρότοιχοι που προβλέπονται εντός οικισμών - κατοικημένων περιοχών θα πρέπει να επενδυθούν, π.χ. λίθινη επένδυση και να μην παραμείνουν με εμφανές σκυρόδεμα».
Σύμφωνα με τη μελέτη ο δρόμος Εύα - Βαλύρα, με το έργο που προγραμματίζεται να υλοποιηθεί από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, θα διαμορφωθεί στα 14 μέτρα πλάτος στο εκτός οικισμών τμήμα του, και στα 13 μέτρα, στο αστικό τμήμα του. Στην πρώτη περίπτωση η επιφάνεια κυκλοφορίας θα είναι 11 μέτρα με 1,5 μέτρο λωρίδα έκτακτης ανάγκης και 1,5 μ. πλευρική κατασκευή, και στη δεύτερη περίπτωση 10 μ. επιφάνεια κυκλοφορίας και 1,5 μ. πεζοδρόμιο σε κάθε πλευρά.
Το έργο περιλαμβάνει και την κατασκευή γέφυρας στη Μαυροζούμενα, στην είσοδο της Βαλύρας, νότια της σημερινής, μήκους 52 μέτρων, πλάτους οδοστρωσίας 11 μ., με πεζοδρόμια 2,25 μ. σε κάθε πλευρά.
Γ.Σ.


NEWSLETTER