Κυριακή, 26 Μαϊος 2013 08:22

Εργα στην Αγιάννα για τον περιφερειακό της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Εργα στην Αγιάννα για τον περιφερειακό της Καλαμάτας

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή των "κατ-εντ-κάβερ" στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας, στην περιοχή της Αγιάννας.

 

Το πρώτο και πιο μεγάλο φτιάχνεται κοντά στο δρόμο από την Αγιάννα προς τον Αγιο Φανούριο και τη μονή Βελανιδιάς, κάτω από το σπίτι του του γιατρού Τάσου Πουλόπουλου. Εκεί προβλέπεται να γίνουν 4 συνεχόμενα κατά πλάτος "κατ-εντ-κάβερ". Συνολικά θα κατασκευαστούν 5 "κατ-εντ-κάβερ", το πρώτο κοντά στα Λέικα και το τελευταίο κάτω από το σπίτι του οδοντογιατρού Γιώργου Δρακόπουλου, πριν τη γέφυρα του Νέδοντα. Από το σπίτι του Πουλόπουλου και δυτικά προς το Πέταλο και τα Λέικα έχει αναπτυχθεί εργοτάξιο του "Μορέα", που δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς.

Στέλεχος του ομίλου μας είπε ότι περιμένουν την απόφαση του Εφετείου για τις απαλλοτριώσεις των 177 ιδιοκτησιών, που εξετάστηκαν την περασμένη Δευτέρα και αφορούν κυρίως τους κόμβους Λεΐκων και Αρτέμιδος (στην Αγιάννα) και τους παράδρομους. 

«Δουλεύουμε όπου μπορούμε. Στόχος μας είναι το καλοκαίρι να δουλεύεται όλο το έργο», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του "Μορέα". Επεσήμανε ότι την ερχόμενη Τρίτη εκδικάζονται στο δικαστήριο οι απαλλοτριώσεις των 8 ιδιοκτησιών στα 400 μέτρα της σύνδεσης του περιφερειακού, του κόμβου Καρέλια με την οδό Αθηνών. Πρόκειται για ένα από τα πιο καθοριστικά ζητήματα για την πορεία υλοποίησης και την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου από το ύψος Θουρίας - Σπερχογείας στο "Πράκτικερ" μέχρι τον κόμβο Καρέλια.

 

 


NEWSLETTER