Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010 01:29

Από Ιανουάριο έργα μέσα στην Καλαμάτα: Ξεκινούν περιφερειακός και κοιλαδογέφυρα

Γράφτηκε από την
Από Ιανουάριο έργα μέσα στην Καλαμάτα: Ξεκινούν περιφερειακός και κοιλαδογέφυρα

 

Καθησυχαστικός ο Μαγκριώτης για Ολυμπία Οδό αλλά η Μεσσηνία δικαιολογημένα ανησυχεί.

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας που αποτελεί την προέκταση του νέου αυτοκινητόδρομου, ενώ αντίστοιχα μέσα στο Φεβρουάριο θα ξεκινήσει και η κατασκευή της μεγάλης διπλής κοιλαδογέφυρας του Νέδοντα. Αυτά ανακοίνωσε χθες στην Καλαμάτα ο Γιάννης Καρνέσης, στέλεχος του υπουργείου Υποδομών. Πρόσθεσε ότι τον Απρίλιο θα δοθεί με μικρή παράκαμψη το Παραδείσια - Τσακώνα και θα έχει ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος μέχρι τον Αγ. Κωνσταντίνο, ενώ το καλοκαίρι θα έχει φτάσει μέχρι τον κόμβο του Καρέλια στον περιφερειακό της Καλαμάτας.

«Το τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα δεν έχει προβλήματα, όμως η σύμβαση παραχώρησης δεν μπορεί να σταματά στον Πύργο και να ξαναρχίζει στο Καλό Νερό» ήταν η φράση του Γ. Καρνέση που θορύβησε ιδιαίτερα το Δ. Δράκο και τον Χρ. Μαλαπάνη, καθιστώντας τους αμετακίνητους στην απαίτησή τους να υπάρξει πολιτική δέσμευση και σαφές χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος.

Εξ άλλου, τη διαβεβαίωση ότι «σε κάθε περίπτωση ο αυτοκινητόδρομος θα κατασκευαστεί παρ’ όλες τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα» έδωσε για την Ολυμπία Οδό ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου. Παράλληλα όμως σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα διαχειριστεί τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή που έχουν καταθέσει κάτοικοι των Βραχνέικων για το τμήμα Πάτρα - Πύργος.


NEWSLETTER