Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 21:19

Δυσβάσταχτο το προβλεπόμενο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έλλειμμα

Γράφτηκε από την
Δυσβάσταχτο το προβλεπόμενο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έλλειμμα

Απαγορευτικό είναι το κόστος λειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τη μελέτη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έγινε γνωστή χθες από τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη: Το έλλειμμα της λειτουργίας του υπολογίζεται στα 670.000 ευρώ το χρόνο, με δρομολόγια προς Μεσσήνη, ΤΕΙ και Διαβολίτσι (από την πρόταση εξαιρείται η Κυπαρισσία), και θα πρέπει να το αναλάβουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας.
Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό και είναι ακατόρθωτο να καλυφθεί από πόρους της αυτοδιοίκησης, κατά τη σημερινή οικονομική συγκυρία. Το συγκεκριμένο κόστος έχει υπολογιστεί καθημερινά με 10 ζεύγη δρομολογίων στη γραμμή της Μεσσήνης (5 τις Κυριακές και τις αργίες), 8 ζεύγη στη γραμμή του ΤΕΙ και μόνο 2 σ’ αυτή του Διαβολιτσίου. Η μελέτη έχει γίνει για δρομολόγια με ρέιλ-μπας για ΤΕΙ και Διαβολίτσι και με ΜΑΝ (τύπου Ιντερσίτι) για Μεσσήνη, μέχρι να γίνουν εργασίες ενίσχυσης της γέφυρας στον Πάμισο.
Ο κ. Μαλαπάνης παρατήρησε ότι «επιδέχεται διαπραγμάτευση αυτό το πράγμα, η μελέτη» - εκτιμώντας πως μπορεί να είναι μικρότερο το κόστος.


NEWSLETTER