Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 21:59

220 επενδύσεις στα συρτάρια της Περιφέρειας - Λιμνάζουν αζήτητα 28,5 εκ. για οδικά έργα

Γράφτηκε από την
220 επενδύσεις στα συρτάρια της Περιφέρειας - Λιμνάζουν αζήτητα 28,5 εκ. για οδικά έργα

Δραματική καθυστέρηση παρουσιάζουν οι απορροφήσεις Κοινοτικών χρηματοδοτήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν χρήματα και να μείνουν πολλά έργα στα χαρτιά. Αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο στην υπόθεση των έργων κατασκευής ή βελτίωσης επαρχιακού-τοπικού οδικού δικτύου, όπου 28,5 εκ. ευρώ είναι στα αζήτητα αν και έχουν γίνει ήδη 2 προσκλήσεις... πλην όμως δεν υπέβαλαν πρόταση ούτε οι τ. νομαρχίες ούτε οι νυν περιφερειακές ενότητες.
Η υπόθεση αυτή, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, αποκαλύφθηκε όταν ο υπερπεριφερειάρχης Τ. Αποστολόπουλος έδωσε στοιχεία για απάντηση σε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Πληροφορίες μας αναφέρουν πάντως ότι με τις απορροφήσεις υπάρχει γενικότερο πρόβλημα - καθώς τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ καλύπτουν μόνον το 57% του προγράμματος... και φυσικά οι απορροφήσεις είναι πολύ μικρότερες. Ετσι, είναι ορατός ο κίνδυνος ποσά τα οποία προορίζονταν για έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να αναδιανεμηθούν για άλλους σκοπούς.
Δείγμα των μεγάλων καθυστερήσεων είναι και το ότι στα συρτάρια της Περιφέρειας περιμένουν έγκριση 220 επενδυτικά σχέδια, που είχαν υποβληθεί μάλιστα πριν από τον... νέο επενδυτικό νόμο.


NEWSLETTER