Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 20:56

Απάντηση "Μορέα" σε "Ζούγκλα": Σε φορτηγά και μηχανήματα υπεργολάβου βρέθηκε πετρέλαιο θέρμανσης

Γράφτηκε από την

«Υπόθεση φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής στο έργο του αυτοκινητόδρομου αποκάλυψε χθεσινός έλεγχος του ΣΔΟΕ», σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα zougla gr. Σε φορτηγά και μηχανήματα του έργου που ελέγχθηκαν από κλιμάκια του ΣΔΟΕ στην περιοχή της Μικρομάνης, βρέθηκε στα ντεπόζιτα καυσίμων πετρέλαιο θέρμανσης και όχι κίνησης. Ο "Μορέας" με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ήταν αυτοκίνητα Δ.Χ. και μηχανήματα υπεργολάβων και η κοινοπραξία δεν έχει καμία ευθύνη.
Ειδικότερα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για 8 φορτηγά και μηχανήματα που είχαν πετρέλαιο θέρμανσης και αναφέρει πως τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο μετά από καταγγελία για φορτηγά και εκσκαφείς που εργάζονταν παράνομα. Την παρανομία επιβεβαίωσε και ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.
Στην απάντησή της η κοινοπραξία "Μορέας" ενημερώνει τα εξής:
«1) Το πρωί της Τρίτης κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) πραγματοποίησαν έλεγχο στα φορτηγά αλλά και στα μηχανήματα που εργάζονται στην κατασκευή του έργου. 2) Σε ό,τι αφορά τα οχήματα και τα μηχανήματα της κοινοπραξίας, δεν διαπιστώθηκε ουδεμία παράβαση ούτε σχετικά με τη νομιμότητά τους, ούτε σε σχέση με το καύσιμο που χρησιμοποιούσαν. 3) Στο χώρο εργάζονται φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης και μηχανήματα υπεργολάβων, με τους οποίους έχουν υπογραφεί οι νόμιμες συμβάσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα όργανα του ΣΔΟΕ φαίνεται ότι διαπίστωσαν παρατυπίες σε τέσσερα φορτηγά, που λειτουργούσαν με υπεργολαβικές συμβάσεις στο έργο. 4) Επομένως δεν υπάρχει καμία ευθύνη της κοινοπραξίας "Μορέας"».


NEWSLETTER