Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 17:43

Αναδιοργάνωση μονάδων της ΔΕΗ στην Κορινθία

Γράφτηκε από την

Η ΔΕΗ Α.Ε. προχωρά στην αναδιοργάνωση των Μονάδων της μειώνοντας τους χώρους ευθύνης των τεχνικών υπηρεσιών του Νομού Κορινθίας, από τρεις σε δύο, με έδρα την Κόρινθο και το Ξυλόκαστρο. Ενημερωτικό έγγραφο για την αναδιοργάνωση των Μονάδων της ΔΕΗ απέστειλε στη Βουλή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Αρθούρος Ζερβός με αφορμή ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Αικατερίνης Φαρμάκη-Γκέκη.
"Πρωταρχικός στόχος της ΔΕΗ ΑΕ είναι η βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πελατών της. Οι οργανωτικές δομές, η αξιοποίηση των διατιθεμένων πόρων, η μείωση των δαπανών, η βελτίωση της ασφάλειας λειτουργίας των εγκαταστάσεων είναι παράγοντες οι οποίοι αξιολογούνται συνεχώς και λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα ικανοποίησής του εν λόγω στόχου", αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης.
Ειδικά για το Νομό Κορινθίας, ο κ. Ζερβός σημειώνει ότι "η δομή και ο αριθμός των Μονάδων είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού αρκετών δεκαετιών πριν. Οι παράγοντες που οδήγησαν στη δομή αυτή τότε, ήταν ο χρόνος και οι δυνατότητες μετάβασης προσωπικού της ΔΕΗ ΑΕ και των πελατών της στις Μονάδες, η επικοινωνία, τα μέσα και ο εξοπλισμός που υπήρχε, η εμπειρία προσωπικού κλπ. Σήμερα είναι κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Όλοι οι παράγοντες έχουν διαφοροποιηθεί, η συγκοινωνία, η πρόσβαση, η μεταφορά, η επικοινωνία γίνονται πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα ενώ οι ανάγκες βελτίωσης της ποιότητας εξυπηρέτησης και μείωσης πόρων σε ανθρώπινο δυναμικό και δαπάνες είναι πιεστικές και επιβάλλουν τη βέλτιστη δυνατή διαχείρισή της".
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην ερώτηση της, έιχε επισημάνει ότι την τρέχουσα περίοδο η τεχνική υπηρεσία στο Κιάτο καλύπτει και την περιοχή του Ξυλοκάστρου καθώς η εκεί υπηρεσία δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό.
Ο κ. Ζερβός,στο έγγραφο του , αναφέρει ότι στο Κιάτο θα διατηρηθεί γραφείο εξυπηρέτησης, προσθέτει δε ότι με τις παραπάνω ενέργειες "επιτυγχάνεται οικονομικότερη λειτουργία και βελτίωση της απόδοσης των Μονάδων με συνέπεια τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας, της εξυπηρέτησης των πελατών και της ασφαλέστερης λειτουργίας των εγκαταστάσεων".


NEWSLETTER