Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 10:58

Αυτοκινητόδρομος Καλό νερό - Τσακώνα: Αλλαγές χάραξης σε Κόκλα - Μάλθη και κόμβο Δωρίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συμπληρωματική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την τροποποίηση του σχεδιασμού της Ολυμπίας Οδού, στο τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα, μήκους 31,2 χιλιομέτρων, κατατέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Προβλέπει τη μετατόπιση της χάραξης στην παράκαμψη της Κόκλας και της Κάτω Μάλθης, την  τροποποίηση του ανισόπεδου κόμβου Δωρίου, τεχνικές βελτιώσεις στον αυτοκινητόδρομο και διαφοροποιήσεις - επεκτάσεις στη χάραξη του παράπλευρου και κάθετου δευτερεύοντος δικτύου.

Με τη συμπληρωματική μελέτη οριστικοποιείται ότι το πλάτος της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα θα είναι 17 μέτρα και πως θα κατασκευαστούν 3 ανισόπεδοι κόμβοι.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αλλαγές: Στην περιοχή Κόκλας - Κάτω Μάλθης προτείνεται μετατόπιση της αδειοδοτημένης χάραξης 170 μέτρων προς το βορρά για την παράκαμψη των δύο οικισμών και την απομάκρυνση από τον αρχαιολογικό χώρο της Μάλθης. Προτείνεται μερικός επανασχεδιασμός του ανισόπεδου κόμβου Δωρίου για να μην υπάρχει ασυμβατότητα με το σχέδιο πόλης Δωρίου, αλλά και για λειτουργικούς - κυκλοφοριακούς λόγους.

Στον αυτοκινητόδρομο προτείνει την ανύψωση της ερυθράς για τεχνικούς και περιβαλλοντικούς λόγους. Στο δευτερεύον παράπλευρο και κάθετο δίκτυο προβλέπει τροποποιήσεις και κάποια επιπλέον τμήματα (από τα 36 χιλιόμετρα πάει στα 41 και από 21 γέφυρες και οχετούς στις 56) για την εξυπηρέτηση αναγκών πρόσβασης.

Μεταξύ αυτών, για παράδειγμα, είναι και οι μετατοπίσεις δύο ανισόπεδων διαβάσεων. Η άνω διάβαση της κάθετης οδού Κόκλα - Δώριο μετατοπίζεται 400 μέτρα νωρίτερα και μετατρέπεται σε κάτω διάβαση, ενώ το ίδιο γίνεται και με την άνω διάβαση της κάθετης οδού Ανω Μάλθη - Βασιλικό που μετακινείται 250 μέτρα πιο πριν.

 

 

Απεντάσσονται

25 χιλιόμετρα

 

 

Με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την περιοχή του υγρότοπου Καϊάφα, απεντάσσονται 25 χιλιόμετρα του δρόμου Πύργος-Καλό Νερό για τα οποία αναμένεται επαναχάραξη. Αυτό αναφέρει σε δήλωση η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου με αφορμή απάντηση του υφυπουργού Υποδομών Γιάν. Μαγκριώτη σε ερώτηση που είχε καταθέσει.

Η κ. Γιαννακοπούλου με αφορμή τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για μείωση των διοδίων, εκφράζει ικανοποίηση γιατί η κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER