Σάββατο, 30 Απριλίου 2011 20:58

Να ενταχθεί σύντομα στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Ριζόμυλος - Κορώνη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Να ενταχθεί σύντομα στο ΕΣΠΑ  ο δρόμος Ριζόμυλος - Κορώνη

 

Ο δρόμος Ριζόμυλος - Κορώνη είναι έργο προτεραιότητας και πρέπει να ενταχθεί αμέσως στο ΕΣΠΑ. Θα συμβάλει στην οικονομική, τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ανατολικής Πυλίας και ευρύτερα του τόπου μας. Είναι μελετητικά ώριμο έργο και μπορούν τουλάχιστον, σύντομα, να δημοπρατηθούν τα πρώτα 7,5 χλμ. με την παράκαμψη Πεταλιδίου.

Αυτό τονίζουν στην "Ε" αυτοδιοικητικοί των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος καθώς κι εκπρόσωποι φορέων της Κορώνης και σημειώνουν πως πρέπει να φτιαχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα, αν δε βελτιωθεί όλος ο δρόμος.

Ρεπορτάζ Γιάννης Σινάπης

 

Σχόλια  

0 # Βασίλειος Γούλας 01-05-2011 22:25
Ο δρόμος Καλαμάτας- Κορώνης έχει 242 στροφές καταμετρημένες μία προς μία. Δηλαδή κάθε διακόσια μέτρα κατά μέσον όρο και μία στροφή. Χρειάζεται κανείς πάνω από μία ώρα για να τον διασχίσει και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Για τη σημερινή εποχή τέτοιοι δρόμοι θεωρούνται απαράδεκτοι, όταν μάλιστα οδηγούν σε μία πόλη με την ιστορία και τις ομορφιές της Κορώνης. Από τη δεκαετία του 1950, μαθητής του Γυμνασίου Κορώνης, μέχρι σήμερα έχω ακούσει πολλές φορές να γίνονται μελέτες κατασκευής νέου δρόμου, αλλά έργο μηδέν. Καιρός να σταματήσουν τα λόγια και να αρχίσουν(και να τελειώσουν)τα έργα. Η Κορώνη δικαιούται ένα καλλίτερο δρόμο.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER