Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011 20:57

Υπάρχουν δεσμεύσεις για την Ολυμπία Οδό σύμφωνα με το Χρ. Μαλαπάνη

Γράφτηκε από τον

«Το υπουργείο έχει δεσμευτεί να φθάσει μέχρι την Τσακώνα η Ολυμπία οδός» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, στη χθεσινή συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, στο Διοικητήριο.
Απαντώντας, ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης σε σχετική ερώτηση -ως προς το ενδεχόμενο να σταματήσει ο εν λόγω οδικός άξονας στον Πύργο- παρατήρησε ότι η σύμβαση παραχώρησης, που έχει εγκριθεί από τη Βουλή, αφορά συγκεκριμένο φυσικό αντικείμενο, το οποίο δεν μπορεί να μεταβληθεί με μια απλή απόφαση υπουργού.
«Κατανοεί ο καθένας τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά αυτές δεν μπορούν να ακυρώσουν την εργολαβία, ακόμα κι αν επιδιώκουν κάτι τέτοιο οι παραχωρησιούχοι» σημείωσε ο Χρ. Μαλαπάνης.
Πρόσθεσε δε ότι αυτή τη στιγμή, πράγματι διεξάγονται διαπραγματεύσεις, αλλά αυτές αφορούν -όπως είπε- στην εξασφάλιση της εγγύησης του δημοσίου ως προς τη χρηματοδότηση του έργου. Μόλις αυτό επιτευχθεί, η Πολιτεία μέσα σε 6 μήνες θα έχει ξεκαθαρίσει ως προς την πρότασή της για την περιοχή του Καϊάφα -αν δηλαδή προκρίνει τελικά τη μηδενική λύση ή μια νέα χάραξη στο συγκεκριμένο τμήμα των 20 χιλιομέτρων.


NEWSLETTER