Τετάρτη, 18 Μαϊος 2011 20:32

Ραντεβού με νεφρολόγο στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας στις... 29 Σεπτεμβρίου!!!

Γράφτηκε από τον
Ραντεβού με νεφρολόγο στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας στις... 29 Σεπτεμβρίου!!!

Για τις... 29 Σεπτεμβρίου όρισαν τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας το ραντεβού ασθενή με νεφρολόγο για εξέταση.
Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, που έγινε χθες στην «Ε», στον ασθενή -μια ηλικιωμένη γυναίκα, με αυξημένο ποσοστό αναπηρίας και με ένα μόνο νεφρό- υποδείχθηκε από γιατρό του ΙΚΑ να διενεργήσει συγκεκριμένη εξέταση μεταβαίνοντας στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.
Φθάνοντας εκεί, συνοδευόμενη από συγγενικό της πρόσωπο, και ζητώντας να πάρει σειρά για εξέταση -μετά την έκδοση του σχετικού κουπονιού- ενημερώθηκε, όπως δηλώνει ο καταγγέλλων, ότι το ραντεβού με το γιατρό στα εξωτερικά ιατρεία είχε οριστεί για τις... 29 Σεπτεμβρίου.
«Η γυναίκα, έχει ήδη επιβαρυμένη την υγεία της, έχει βεβαιωμένη αναπηρία, ζει με ένα νεφρό, ενώ το εισόδημά της όλο κι όλο είναι μια σύνταξη 620 ευρώ το μήνα. Αν ούτε αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να έχει τη διαφημισμένη δωρεάν υγεία, τότε δεν ξέρω ποιος μπορεί» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο γιος της, που την είχε συνοδεύσει στο νοσοκομείο.
Από την πλευρά του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με το οποίο επικοινώνησε η «Ε», ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Γιώργος Καλαφάτης -διευθυντής στην Α΄ Χειρουργική Κλινική- δήλωσε ότι δεν έχει επαρκή πληροφόρηση για το περιστατικό, προκειμένου να πάρει θέση. Η εκτίμησή του -κι αφού επανέλαβε ότι δεν γνωρίζει όλα τα δεδομένα, ώστε να είναι σε θέση να προβεί σε αξιολόγηση- είναι ότι ενδεχομένως η περίπτωση να αφορούσε χρόνιο ασθενή και ως εκ τούτου το περιστατικό να κρίθηκε μη επείγον.


NEWSLETTER