Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 09:04

Προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις: Δύσκολα θα φτάσει τον Ιούλιο ο περιφερειακός στου Καρέλια (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις: Δύσκολα θα φτάσει τον Ιούλιο ο περιφερειακός στου Καρέλια (βίντεο)

Η 25η Οκτωβρίου είναι η ημερομηνία ολοκλήρωσης του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας, σύμφωνα με την αναθεωρημένη σύμβαση που υπέγραψε ο "Μορέας" στις 23 Φεβρουαρίου. Αυτό μας πληροφόρησε στέλεχος του ομίλου, σημειώνοντας ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να παραδοθεί το συγκεκριμένο σημαντικό έργο μέσα στην προθεσμία του.

Οι εργασίες υλοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς σε πολλά μέτωπα, από το ύψος του ΤΕΙ μέχρι και μετά την οδό Περιβολακίων, κοντά στην έξοδο της Λακωνικής. Ακόμα και χθες που ο καιρός ήταν βροχερός, σε κάποια σημεία γίνονταν εργασίες.

 

Μετά την Αγιάννα στον κόμβο της Αρτέμιδος, στο πιο εντυπωσιακό σημείο του περιφερειακού, μηχανήματα και άνθρωποι εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για να κατασκευαστούν "κατ-εντ-κάβερ", ημιστέγαστρα και γέφυρες.

Στη σύνδεση του κόμβου Καρέλια με την οδό Αθηνών, σύμφωνα με την ενημέρωση από το "Μορέα", δεν έχουν επιλυθεί ακόμα τα ζητήματα των απαλλοτριώσεων στα 400 μέτρα της σύνδεσης. Ως αποτέλεσμα, η ολοκλήρωση του περιφερειακού μέχρι τον συγκεκριμένο κόμβο και η σύνδεσή του με την οδό Αθηνών 3 μήνες νωρίτερα -τον Ιούλιο- όπως θέλει το υπουργείο Υποδομών, τίθεται μάλλον σε αμφισβήτηση.

Γ.Σ.


NEWSLETTER