Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 09:02

Παράταση 2 χρόνων στην αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στον Κυπαρισσιακό

Γράφτηκε από τον

Σε ισχύ παραμένουν οι απαγορεύσεις για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευση υπουργικής απόφασης για το συγκεκριμένο ζήτημα. Να σημειώσουμε ότι χθες  έληγε η παράταση αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών, εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών και εκτέλεσης άλλων εργασιών σε τμήμα της περιοχής «Θίνες Κυπαρισσίας GR 2550005» του Δήμου Τριφυλίας.

Ετσι με τη νέα υπουργική απόφαση και σε αναμονή έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος οι απαγορεύσεις, κυρίως στο επίμαχο τμήμα μεταξύ Ελαίας-Αϊ Γιαννάκη για το οποίο έχουν κατατεθεί φάκελοι έκδοσης οικοδομικών αδειών, παραμένουν σε ισχύ.

Η υπουργική απόφαση προκάλεσε νέα επίθεση του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα κατά του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, που σημείωσε ότι κατέθεσε με υπουργική απόφαση και δίχρονη ισχύ το προεδρικό διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό, όπως ακριβώς είναι το αρχικό του σχέδιο χωρίς καμία αλλαγή. Ο δήμαρχος αναφερόμενος στον κ. Τσιρώνη   τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Ο,τι λέει δεν ισχύει. Κάνει του κεφαλιού του. Οδηγεί ένα τόπο στη δική του επιλογή και αναστρέφει την μοίρα του τόπου αυτού. Καταδικάζει ένα τόπο στην αφάνεια. Αν έχει διαφορά με το κτήμα Παππά δεν του φταίνε όλοι οι άλλοι στον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Στην ουσία καταθέτει το προεδρικό διάταγμα χωρίς να έχει πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, χωρίς να έχει λάβει υπόψη τη διαβούλευση. Τι τρέχει να προλάβει;».

Κ.Μπ.