Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 08:56

Στη Μεσσήνη 1 από τα 7 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Στη Μεσσήνη 1 από τα 7 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Στη Μεσσήνη πρόκειται να κατασκευαστεί ένα από τα 7 νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ένα ακόμα αναμένεται να φτιαχτεί στην Τρίπολη.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης είπε ότι για το θέμα αυτό «το υπουργείο μάς ζήτησε χώρο και εμείς του δώσαμε τη Μακαρία, το χώρο που προοριζόταν για τους τσιγγάνους. Τίποτα άλλο δεν ξέρω».

Σύμφωνα με πηγές του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, 7 νέα κέντρα φιλοξενίας κατασκευάζονται σε Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Τρίκαλα, Στυλίδα, Τρίπολη και Μεσσήνη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα νέα κέντρα «προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν». Σε αυτά θα μεταφερθούν κατά προτεραιότητα οι πρόσφυγες από τις άτυπες δομές του Ελληνικού και του Πειραιά. Την κατασκευή των κέντρων την έχει αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σε δηλώσεις του έξω από το Ελληνικό, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αναγνώρισε ότι υπήρξε καθυστέρηση στη δημιουργία των χώρων φιλοξενίας και στην εκκένωση του Ελληνικού - και εκτίμησε ότι το επόμενο δεκαήμερο οι χώροι θα είναι έτοιμοι. «Τα στρατόπεδα ετοιμάζονται, έχουμε καθυστέρηση, θα πρέπει να βιαστούμε περισσότερο. Διαβεβαιώνω ότι θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια να επισπευσθεί η αλλαγή αυτής της κατάστασης».

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, στο γήπεδο μπέιζμπολ του Ελληνικού διαμένουν 919 άτομα, στο γήπεδο χόκεϊ 1.126 και στο χώρο αφίξεων 1.337. Στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν 1.273 πρόσφυγες.

Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στη χώρα εκτιμάται σε 57.098. Από αυτούς οι 8.504 διαμένουν στα νησιά, οι 23.163 στη Βόρεια Ελλάδα, οι 1.806 στην Κεντρική Ελλάδα, οι 10.288 στις οργανωμένες δομές της Αττικής, οι 251 στη Νότια Ελλάδα και οι 6.731 σε χώρους που διαχειρίζεται η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. 

Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν 67.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER